Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fahri Kayadibi

Fahri KayadibiEğitim ve Öğretime Dair Kırk Hadis yazarı
Yazar
7.6/10
9 Kişi
73
Okunma
0
Beğeni
438
Görüntülenme

Hakkında

Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi (1968), Pertevniyal Lisesi (1968), İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (1971) mezunu. Yüksek lisans (1991) ve doktora (1994) çalışmalarını İstanbul Üniversitesi SBE’de tamamladı. 1995’te doçent, 2001’de profesör oldu. İÜ İlâhiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi ve ABD başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü. İÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, İÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü başkanlığı, İÜ İlahiyat Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Makaleleri yılından itibaren Mısır Edebiyat Fakültesi Dergisi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, İÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Kur’an Araştırmaları Dergisi, Türk Dünyası, Hakses, Ahmet Yesevî Üniversitesi Dergisi, Yeşilay, Diyanet İlmî, İÜ Sosyoloji Dergisi, Diyanet, Diyanet Avrupa, Bahçecik Dergisi, Bizim Derince dergileri ile yabancı dilde yayın yapan dergilerde yayımlandı. TDV İslâm Ansiklopedisine maddeler yazdı. Çalışmalarıyla Atatürk’ün Doğumunun 100. Yılı Yaygın Eğitim Faaliyetleri dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığının Başarı Belgesi, Alevi-Sünni barışını sağlama çalışmaları için verilen Diyanet İşleri Başkanlığı takdirnamesi, başarılı diplomatik çalışmalar nedeniyle İsviçre’nin teşekkürü, 1996 Yılında Yılın Bürokratı Ödülü gibi birçok ödüle layık görüldü.
Unvan:
Akademisyen, Yazar, Din Eğitimi Uzmanı
Doğum:
Kahramanmaraş, Türkiye, 9 Ekim 1947

Okurlar

73 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kendi özgüvenini yitirmek, aşağılık duygusu içinde batıya özenmek ve körü körüne bilinçsiz taklitlerle kendi özdeğerlerine yabancılaşmayı da beraberinde getirir. Kendi kültürüne, diline, dinine, sanatına, tarihine, müziğine ve içinde yaşadığı toplumuna ters düşer. Kimliğini kaybeder. Müslüman aydınlar ve yöneticiler bu hatayı yaparak kendi medeniyet alanlarına olan özgüvenlerini yitirdiler. Oysa kişi kendi değerlerini koruyarak ve kendine güvenerek, kimliğini kaybetmeden başka toplumlardaki medeniyet yeniliklerini almalıdır.
Sayfa 176
"Karz-ı Hasen" nedir?
Karz-ı Hasen, güzel borç demektir. Güzel borç denmesinin sebebi ihtiyacı olanları desteklemek, dardan kurtarmak veya kalkındırmak için tekrar ödenmek şartıyla verilen mali destektir. Bu borç vermede kişi aldığı kadarının aynısını tekrar öder. Riba uygulanmaz. Borçlu ödemede zor duruma düşürülmez.
Sayfa 27
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok