Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Fatma Ürekli

Fatma ÜrekliFausto Zonaro - Sarayın Son Başressamı yazarı
Yazar
Derleyen
10.0/10
4 Kişi
5
Okunma
2
Beğeni
910
Görüntülenme

Hakkında

Fatma Ürekli 1 Şubat 1963 tarihinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olan Ürekli aynı üniversitede de Tanzimat Ve Osmanlı Sosyal Yapısı tez başlılığyla yüksek lisansını Sanayi-i Nefîse Mektebi'nin Kuruluşu !e Türk Eğitim Tarihindeki Yeri adlı teziyle de doktorasını tamamladı. 1987-1990 yılları arasında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda arşiv elemanı olarak görev yapan Fatma Ürekli 1990-1997 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Aynı üniversitede 2014 yılında profesör ünvanı aldı. Fatma Ürekli İstanbul'da 1894 Depremi, Belgelerle 1889-1894 Afetlerinde Osmanlı-Amerikan Yardımlaşmaları, Osmanlı'nın Çanakkale 1915 Panorama Müzesi Projesi, Balkan Faciaları, Osmanlı'dan Cumhuriyete Sosyo-Kültürel Siyasi Yansımalar kitaplarını yazdı.
Tam adı:
Akademisyen, Tarihçi
Doğum:
1 Şubat 1963

Okurlar

2 okur beğendi.
5 okur okudu.
8 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Hatıralarım gittikçe acı çekmektedir.” •Fausto Zonaro
Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Karanlık ama maceralarla dolu zaman hiçbir iz bırakmadan geçiyordu.”
Sayfa 35 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
“Zonaro, ışığın gücünü araştırmış ve işlemiş, ışığın ve alacakaranlığın ruhuna girmiştir. Bu konuda şöyle der: Ben doğanın sunduğu erişilmez güzellikleri, olduğu gibi onun ışıklarıyla resmetmiyorum. Ama, ruhumu etkileyen en doğru anı yakalamak için, onu incelemeye ve derinliğindeki gerçekleri keşfetmeye, hissetmeye çalışıyorum. Öyle ki, benim resmettiğim manzaralar, kendi özünde resmedilen tüm şiirini söyleyebilsin istiyorum.”
Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
“Zonaro, Doğu’ya aşıktır ve Boğaz’dan uzak olmasına rağmen onu özlemle hatırlar, San Remo’da olsa da, Osmanlı kasabalarını ve insanlarını, toplumlarını yeniden canlandırır, yaşatır.”
Sayfa 273 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
“Cebinde parası yoktu ama elinde, talihini aramaya gittiği, bilmediği bir ülkede kendisine kapılar açacak, icra edebileceğine inandığı bir sanatı vardı.”
Sayfa 37 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok