Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fevzi Köksal

8.0/10
2 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
272
Görüntülenme

Fevzi Köksal Sözleri ve Alıntıları

Fevzi Köksal sözleri ve alıntılarını, Fevzi Köksal kitap alıntılarını, Fevzi Köksal en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tarihsel gelişime de baktığımızda 1906 yılında J. J. Thomson elektronların parçacık olduklarını göstererek Nobel ödülü aldı, sonra 1937 yılında da J. J. Thomson'un oğlu George Thomson elektronların dalga olduğunu göstererek Nobel ödülü aldı. Bu olay, bu şekilde devam etmektedir ve bugün G. Thomson'un dört çocuğundan herhangi biri bize fazlasını söyleyememektedir!!!
Kuantum mekaniğinin kurallarından birisi, sistemin son durumunu öngörmek için sistemin bütün mümkün durumlarının göz önüne alınması gereğidir, son durum sadece ölçme sonucu ortaya çıkar.
Reklam
Bununla birlikte, atom sözcüğü öne sürüldüğünde atomun içinde hareket ettiği 'boşluk' bir güçlük oluşturur, bu da üç bin yıl önce tartışma konusu olmuştur. Örneğin, boşluk hiçbir şey midir, sürekli midir, yahut daha küçük bölünemeyen parçacıktan oluşan bir parça mıdır? Atomlar bilimsel alemin bir parçası olmasına karşın, atomdaki boşluğun ne olduğu hala anlaşılamamıştır ve birçok bilim adamının kanaatine göre boşluk sorusu, evren ve gerçek hakkında büyük soruların kalbini oluşturmaktadır.
Mekanik sistemler nanoölçüde bile iyi ölçeklenebilir, oysa elektromanyetik ölçekleme yasaları, nanoölçekte, çarpıcı biçimde başarısız olur ve sıcaklık ölçekleme yasalarının doğruluğu değişkendir.
Ve ünlü Fizikçi Feynman'ın 1959'da 'dibe kadar daha çok yer var' anlamına gelen sözleri ile nanobilim hareket kazanmıştır.
Nanobilimde birçok problem, klasik ve kuantum dünyaları sınırında bir yerde oturur, öyleyse bir sistemin ne zaman kuantum ve ne zaman klasik olduğu sorusuyla karşı karşıya kalıyoruz.
Reklam
Kuantum mekaniği, klasik kesinlik yerine, olasılığı yerleştirir, yani bir parçacığın yerinin nerede olduğu değil, hangi aralıklarla nerede bulunduğunu belirler.
Eski Yunanlı Democritus, maddenin atom denilen bölünemeyen küçük parçacıklardan ibaret olduğunu ifade eder. Piko teknoloji ve femto teknoloji mümkün müdür? Hayır, çünkü atom boyutundan daha küçük yapılar olamaz.
Sayfa 321Kitabı okudu
Bu minikleşme dürtüsünün temel öğretisidir, yani minikleşme çok fonksiyonluluğu getirmektedir. Bir ürün iki katlı küçük yapılırsa daha çeşitli iş görür.
Dalgalanmaların yeterince büyük olduğu kritik ölçek ve sistemin yeterince karmaşık olduğu ölçek nanoölçektir.
Reklam
Sıcaklıksal bozulmalar ve titreşimler küçük aygıtları, büyük aygıtlar kadar bozulmaya götürmez, çünkü bir sistemin rezonans titreşimi onun kütlesi ile ters orantılıdır.