Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Francis Edward Peters (F. E. Peters)

Francis Edward Peters (F. E. Peters)İbrahim'in Çocukları yazarı
Yazar
7.2/10
5 Kişi
21
Okunma
1
Beğeni
1.499
Görüntülenme

Hakkında

Genel olarak F.E. Peters adıyla yayın yapan Francis Edward Peters (23 Haziran 1927, New York City ), New York Üniversitesi'nde (NYU) Tarih, Din ve Orta Doğu ve İslam Araştırmaları Profesörü olarak görev yapmıştır. 30 Nisan 2020'de New York Schenectady'deki bir hastanede öldü. New York'ta doğup büyüyen Peters, St.Louis Üniversitesi'nde okudu, 1952'de Latince ve Yunanca yüksek lisansını ve Roma'daki Papalık Enstitüsü tarafından verilen felsefe lisansını aldı. 1956 yılında Fordham Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. 1961'de Princeton Üniversitesi İslami Araştırmalar Bölümü'nde profesör oldu.
Tam adı:
F. E. Peters (Francis Edward Peters)
Unvan:
Tarih ve Din Profesörü
Doğum:
New York, ABD, 23 Haziran 1927
Ölüm:
New York, ABD, 30 Nisan 2020

Okurlar

1 okur beğendi.
21 okur okudu.
1 okur okuyor.
21 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kutsal kitabın yalnızca bir başlangıç olduğu sonradan anlaşıldı. Dümen mekanizması tefsirdi; tefsirin arkasında ise bir başka ana ilke, gelenek dumen tutmaktaydı.
Sayfa 145Kitabı okudu
İbni Rüşd'e göre; Kutsal Kitap tefsirini yapacak yeterliliğe sahip olanlar, mutakallimler veya kanun adamları değil filozoflardı, çünkü onlar Kutsal Kitabın "gerçek", yani felsefi, anlamını kavrayabiliyorlardı.
Sayfa 237Kitabı okudu
Reklam
Gnostisizm gerçekten de bir dindi. Fakat dinin görülebilecek en tuhaf şekliydi. Yahudilik, Hristiyanlık ve İslamiyet gibi kurumsallaşmış dinlerden geçinen asalak bir ideoloji görünümündeydi.
Sayfa 190Kitabı okudu
İbni Rüşd'ün sesi, Hristiyan Avrupa'da yankılanmaya devam ederken Dar-ül İslam'da susmuştu.
Sayfa 238Kitabı okudu
Hristiyanlığın hem Müslüman'a hem de Yahudi'ye tuhaf gelen yanı da kelamın bedene dönüşmüş olmasıdır.
Sayfa 255Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
350 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Yahudilik, Hristiyanlık ve İslâmiyet'in derinlemesine incelendiği, pratiklerinin birbiriyle kıyaslandığı, köklerinin araştırıldığı güzel bir araştırma kitabı. İbrahimi dinlerin benzerlikleri de unutulmamış.
İbrahim'in Çocukları
İbrahim'in ÇocuklarıFrancis Edward Peters (F. E. Peters) · Neden Kitap · 201016 okunma
350 syf.
5/10 puan verdi
·
23 günde okudu
2012 de alınmış ve uzun bir sure kitaplığımda yaşamıma tanıklık etmiş bu kitabı ancak 10 yıl sonra okuma firsatı bulmak da ayrı bir guzellik. New York Üniversitesi'nde Ortadoğu Araştırmaları bölümünde profesör F.E. Peters'in bu araştırma kitabı; insanlığın İbrahim peygamberden günümüze uzanan inanç ve ibadet yolculuğunu, gnostisizmden Kabala öğretisine, ezoterizmden Gazali'ye, Aristo'dan İbni Rüşd'e kadar bir incelemesini içeriyor. Üç büyük dinin heteredoks ve Ortadoks yaklaşımları, siyasi manevraları, dinsel felsefi doktrinleri ve Tanrı'ya yaklaşma prensipleri genel anlamıyla ele alıyor. Lakin konu bütünlüğünü okurken yakalayamadım, sanirim ceviriyle ilgili sıkıntılarda var. Ayrıca konunun anlaşılması noktasında dinler tarihiyle ilgili ayrıntılı bir bilgiye de sahip olmak gerekir ki aksi takdirde bir çok konu havada kalır.
İbrahim'in Çocukları
İbrahim'in ÇocuklarıFrancis Edward Peters (F. E. Peters) · Neden Kitap · 201016 okunma
445 syf.
9/10 puan verdi
·
910 günde okudu
Uzun süredir kitabın baskısı yok ama her felsefe bölümü öğrencisinde mutlaka olması gereken sözlük. Aslında sözlük demekte yanıltıcı, geleneksel anlamdaki sözlüklerden değil. Kelimelerin antik yunan filozoflarında ne şekilde ve ne anlamda kullanıldığı anlatan\inceleyen sözlük üstü bir yapısı var. Örneğine tam olarak daha rastlamadım, oldukça başarılı.
Antik Yunan Felsefesi Terimleri Sözlüğü
Antik Yunan Felsefesi Terimleri SözlüğüFrancis Edward Peters (F. E. Peters) · Paradigma Yayıncılık · 20045 okunma