Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Füsun Türkmen

Füsun TürkmenTürkiye ABD İlişkileri yazarı
Yazar
10.0/10
2 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
566
Görüntülenme

Hakkında

Füsun Türkmen, Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesinden mezun olduktan sonra, ABD’de George Washington Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümünü iftiharla ve Phi Beta Kappa (ABD’nin en yüksek akademik şeref ünvanı), Pi Sigma Alpha (Siyasal Bilgiler şeref cemiyeti üyeliği) ve Pi Delta Phi (Fransızca şeref cemiyeti üyeliği) ile bitirdi. Doktorasını, 1982 -1990 yıllarında, İsviçre’de Cenevre Üniversitesi Yüksek Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde ( İnstitut de Hautes Etudes İnternationales) , "ABD Başkanı Carter’in SSB’ye yönelik İnsan Hakları Politikası" konusunda tamamladı. Bu arada 1983-1989 yıllarında aynı Enstitünün Fransızca ve İngilizce olarak çıkardığı "Cahiers d’Histoire et Politique İnternationales" adlı hakemli yayının sorumlu yazı işleri müdürü ; 1986 yılında Salzburg Semineri’nde ABD dış politikası konusunda araştırmacı; 1988-1989 yıllarında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Merkezi’nde stajyer olarak çalıştı. Stajı sırasında BM Çocuk Hakları Sözleşmesi projesinin teknik raporunu hazırladı. 1991’den 1996’ya kadar Birleşmiş Milletler Filistin Mültecilerine Yardım Teşkilâtı’nda (UNRWA), uluslararası memur olarak görev yaptı.1999’dan beri Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olan Türkmen’in, uluslararası insan hakları, ABD dış politikası, Türk-Amerikan ve Türk- AB ilişkileri hakkında ABD, Fransa, İngiltere ve Türkiye’de muhtelif yayınları mevcuttur. Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.
Unvan:
Uluslararası İlişkiler Mezunu, Prof. Dr.

Okurlar

5 okur okudu.
1 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Misyonerlerin geriye bırakmış olduğu ve günümüze kadar gelen çift yönlü bir siyasi miras söz konusudur: a) Amerikan kamuoyunun belleğine "Ermeni soykırımı" kavramının yerleşmesi; b) Türkiye'de misyonerler ve okulları etrafında oluşan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin azınlık ve yabancılara karşı uyguladığı politikalar üzerinde bugün hala etkili olan negatif algı.
Timaş Yayınları
”Kaderimizi, barış ve refahımızı, neden Avrupa'nın hırsına ve menfaatlerine kurban edelim?”
Timaş Yayınları
Reklam
Amerika'ya bak sen Sivas'ımın stratejik önemini o yıllarda keşfetmiş
Amerikalı Doktorlar 1859'dan itibaren Anadolu'da ilk olarak Sivas'ta faaliyet göstermeye başlamışlardır
Timaş Yayınları
Önleyemedi de
1967 krizinin nihayetinde Amerika'nın Ankara büyükelçisi Parker T.Hart'ın sözleri bu meyanda bir kehanet niteliğindedir: " Yaşadığımız şu krize benzer bir başkası olursa, kesinlikle eminim ki ABD Türklerin adaya çıkmasını önleyemez."
Timaş Yayınları
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok