Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Georgi P. Kostandov

Georgi P. Kostandovİstanbullu Bulgarlar ve Eski İstanbul yazarı
Yazar
Çevirmen
8.5/10
3 Kişi
8
Okunma
1
Beğeni
658
Görüntülenme

Georgi P. Kostandov Sözleri ve Alıntıları

Georgi P. Kostandov sözleri ve alıntılarını, Georgi P. Kostandov kitap alıntılarını, Georgi P. Kostandov en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"1846 yılında Bulgarca yayınlanan ilk gazete olan 'Bılgarski Orel'den (Bulgar Kartalı) iki yıl sonra, yani 1848 yılından, İvan Bogorov Tahtakale'deki Balkapanı Hanı'nda bir matbaa açtı ve 'Tsarigradsi Vestnik' (İstanbul Gazetesi) adlı haftalık bir gazeteyi yayımlamaya başladı."
Sayfa 38 - Kronik KitapKitabı okudu
"1946 yılında Bulgaristan'daki rejim değişikliğinden sonra Bulgar vatandaşı olan kişilerin Türkiye'ye girişleri kademeli bir şekilde zorlaştırıldı. 1949'dan sonra ise, diğer yabancı okullardaki uygulamanın aksine, Bulgaristan'da Bulgar vatandaşı öğretmenlerin gelişi yasaklandı."
Sayfa 236 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
"Mora İsyanı'ndan sonra Rum Patrikhanesi'nin içine düştüğü duruma, 93 Harbi'nden sonra Bulgar Ekzarhanesi düşmüş oldu. Devlete karşı yürütülen ayrılıkçı hareketlere destek veren bir kurum olarak algılandı ve yetkileri Rum Patrikhanesi'nin lehine tırpanlandı."
Sayfa 94 - Kronik KitapKitabı okudu
"Ortodoks Bulgar halkını ruhani bağımsızlık arayışlarına yönelten temel neden başta, Rum Patrikhanesi'nin kendilerine uyguladığı ekonomik sömürüydü. Ancak zamanla, kendilerine yönelik 'kültürel' sömürünün, parasal alanından çok daha etkili ve maksatlı olduğunu gördüler."
Sayfa 49 - Kronik KitapKitabı okudu
"1914'te İstanbul ve Trakya'da yaşayan Bulgarların tamamına yakını Makedonya veya Trakya kökenliydi. İki ülke müttefik olunca Osmanlı vatandaşı Bulgarlara, Osmanlı veya Bulgar Ordusu'nda askerlik yapabilme imkânı tanındı."
Sayfa 168 - Kronik KitapKitabı okudu
"İstanbul'da temel bilgiler veren ilk Bulgar okulu, 9 Eylül 1857 tarihinde Balat'taki ahşap kilisenin üst katında açıldı. Kiril alfabesini hazırlayıp yayan iki Aziz'e ithafen 'Kiril i Metodi' adı verilen okul, 1865 yılında Metoh binasına nakledildi ve ortaokul seviyesinde sınıflar eklendi."
Sayfa 68 - Kronik KitapKitabı okudu