Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gülfer Akkaya

0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
3
Beğeni
3.008
Görüntülenme

Hakkında

1972 Şubat’ında Sivas Kangal’da Kürt Alevi köyü olan Kürkçü’de (Qurcik) doğdu. Onbir kardeşin en küçüğü. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü mezunu. Halen Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde “Kadınların paralı günleri” konulu yüksek lisansına devam etmekte. Çok uzun yıllar çeşitli dergi ve gazetelerde editörlük yaptı. Halen Birgün Gazetesi Pazar ekine yazıyor. Aynı zamanda haber portallarında, internet sitelerinde ve Alevi gazetelerinde yazmakta. Çeşitli dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi var. 2008 yılında “Unutulmasın diye… Demokratik Kadınlar Derneği”; 2011 yılında “Sanki Eşittik, 1960-1970’li yıllarda devrimci mücadelenin feminist sorgusu” adlı kitapları yayımlandı.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Sivas, Şubat 1972

Okurlar

3 okur beğendi.
3 okur okudu.
7 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İnsan aklı bir kere yola koyuldu mu, onu durdurmak mümkün olmuyor
2 Temmuz Sivas Katliamından sonra toplumsal bir bellek oluşmaya başladı. Maraş, Çorum tekrar anımsandı. Vahşet görüldü. Bunların hepsinin üstü kapatılmış, sünger çekilmişti. Sivas Katliamından sonra su yüzüne çıktı nefret tüm açıklığıyla ve toplum bu nefretten bahsetmeye başladı.
Kalkedon Yayınları
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
345 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
1960-70’li yıllarda devrimci mücadelenin sorgusu... Sorular, cevaplar... Kadınlar “varoldukları” ancak “görünmez” kılındıkları tarihlerini anlatıyorlar. Kadınlar "varoldukları" ancak "görünmez" kılındıkları tarihlerini anlatıyorlar. Oysa diyor ki Gülfer Akkaya "tarihsel açıdan varolmamak ancak yaşamamış olmakla mümkün", kadınlar da yaşadılar, bugünden baktıklarında geçmiş zaman için "sanki eşittik" diyerek... 1960-70'lerdeki hareket Türkiye'ye damgasını vurdu. Partiler, dernekler kuruldu, kitlesel direnişler yaşandı. Kadınlar, o dönemde toplumsal ve siyasi alanda görünür oldular, mücadele ettiler, hapse girip çıktılar. Peki kendi kadınlık deneyimlerini nasıl yaşadılar? Görüneni kim, nasıl görüp gösteriyordu? "Sanki Eşittik" kitap-belgeseli bu sorulara yanıt veriyor...
Sanki Eşittik
Sanki EşittikGülfer Akkaya · Kumbara Sanat Yayınları · 20112 okunma