Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

H.E. Richter

H.E. RichterHasta Aile yazarı
Yazar
9.0/10
1 Kişi
11
Okunma
1
Beğeni
483
Görüntülenme

H.E. Richter Gönderileri

H.E. Richter kitaplarını, H.E. Richter sözleri ve alıntılarını, H.E. Richter yazarlarını, H.E. Richter yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
Gerçekten bu kitabı tüm aile fertlerinin okumaları gerekiyor. Çoçukları onların eserleri onlar çoçuklara nasıl görünürlerse onlar da öyle yetişir herkese tavsiye ediyorum
Hasta Aile
Hasta AileH.E. Richter · Mert Yayıncılık · 199712 okunma
“Dolayısıyla Hekim - Aile - Toplum birbirinden soyutlanamayan, karşılıklı etkileşimleri son derece güçlü olan bir kavramlar sistemidir.”
Sayfa 44 - Yaprak Yayınları
Reklam
Bir psikoterapistin karşılaştığı her problem vaka toplumsal olaylar içine o kadar gömülmüştür ki, bu toplumsal ilişkilerin ayrımlı biçimde açıklığa kavuşturulması ve aile sosyolojisinin objektifleştirilmesi her şeyden önce gelir.
286 syf.
·
Puan vermedi
·
20 günde okudu
Kitapta ailenin psikolojisinin, iyi olmasının ne kadar önemli olduğunu gördüm. Çünkü bazı psikolojik sorunlar (hatta belki de çoğu) çevremizin bize karşı tutumları veya onların sorunları sebebiyle oluşur. Sağlıklı bir ailede büyümemek bizim tüm hayatımızı ve çevremizi etkiler. Kitabı okuyunca sanki "hasta doğulmaz, hasta olunur,edilir" mesajı varmış gibi hissettim. Konusu itibariyle de bana özellikle bazı bölümleri son zamanlarda popüler olan psikolojik dizileri (Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda) hatırlattı çünkü bence vermek istedikleri mesajlar benzer. Okuması bana güzel şeyler katan bir kitap oldu, kötü bir ailenin kişiyi ne kadar etkilediğini, sağlıklı aileler için de öncelikle sağllıklı bireyler olmamız gerektiğini bir kez daha anladım.
Hasta Aile
Hasta AileH.E. Richter · Mert Yayıncılık · 199712 okunma
Tedavi teknik yönteme değil, soruna yönelik olmalıdır.
Psikojen (ruhsal kaynaklı) hastalıkların pek çoğunu doğru anlaybilmek için bunları sadece bireysel hastalık olarak ele almak yetmemekte, "evli çift nevrozları" ya da "aile nevrozları" olarak tanımlamak gerekmektedir.
Reklam
Her aile sosyokültürel ortamın onun üzerine olan etkisini kendine has biçimde yansıtır.
...toplumsal durumların insancıllaştırılması için öncelikle uğraşacak olan kişiler bu insanlık dışı durumlardan en çok zarar görmüş olanlardır.
Ruhsal bozukluk içindeki kişiler toplumsal gerçeği zaten sahiden olduğu gibi görmeyi pek beceremezler. Onlar gerçeğin, kendi iç sorunlarının çok sayıda bilinçdışı yansıtmalarıyla karışmış bir karikatürüyle uğraşırlar.