8.1/10
96 Kişi
488
Okunma
40
Beğeni
4.434
Görüntülenme

Hakkında

Cambridge Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları'nda yönetici yardımcısıdır. Çeşitli BM kurumları (UNCTAD, WIDER, UNDP VE UNIDO), Dünya Bankası ve Asya Kalkınma Bankası dahil pek çok uluslararası organizasyonda danışmanlık yapmıştır. Devlet, pazar ve kurum teorilerinden, geçiş ekonomilerine kadar pek çok konuda makaleleri yayınlanmıştır.
Ünvan:
Güney Koreli Ekonomist ve Yazar
Doğum:
Seul, Güney Kore, 7 Ekim 1963

Okurlar

40 okur beğendi.
488 okur okudu.
27 okur okuyor.
437 okur okuyacak.
19 okur yarım bıraktı.

Okur demografisi

Kadın% 32.9
Erkek% 67.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş
Reklam

Alıntılar

Tümünü Gör
Almanya ve Japonya gibi ülkeler, ticarete koydukları engelleri yükselttiler ve daha sonraki yıllarda ülkelerinin dışarıya karşı saldırganlaşmasıyla ve faşizmle de yakından ilişkili güçlü karteller oluşturdular.
Sayfa 35·Kitabı okudu
Yıllar sonra bir üniversite öğrencisi olarak kalkınma iktisadı okuduğumda Kemal Atatürk'ün gerçekten de daha sonra devlet güdümlü kalkınma stratejisi diye adlandırılacak olan stratejiyi ilk uygulayan Üçüncü Dünya lideri olduğunu öğrendim.
Sayfa 8·Kitabı okudu
Reklam
Reklam