Haluk Berkmen

Haluk BerkmenKuantum Bilgeliği ve Tasavvuf yazarı
Yazar
7.7/10
6 Kişi
28
Okunma
4
Beğeni
1.698
Görüntülenme

Hakkında

Doğum : İstanbul, 1942 Medeni Hali : Evli, 2 çocuk babası, 4 torun dedesi. Bildiği yabancı diller : İngilizce, Fransızca, Almanca, İsveççe Tahsil durumu: Üniversite : İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi , Fizik-Matematik Bölümünden mezuniyet: 1966 Doktora : İsveç, Lund Üniversitesi, Teorik Fizik Kürsüsü-Nükleer ve Atom Enerjisi alanında: 1970 ODTÜ Fizik bölümünde öğretim üyeliği: 1970 – 1980 arası Teorik Fizik Doçentlik : Yüksek Enerji Fiziği dalında: 1979 1980 ile 2002 yılları arasında Viyanadaki Uluslararası Atom Enerjisi Ajansında çeşitli görevler. 30 Eylül 2002 tarihinde Birleşmiş Milletler UAEA’dan emekli olup İstanbul’a dönmüştür. Yerli ve yabancı birçok dergide çeşitli konularda 20 kadar makale yayınlamıştır. Bir tane de yayınlanmış üniversite seviyesinde Fizik Mekanik ders kitabı, diğeri Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf başlığını taşıyan bilim ile yaşam ilişkilerini inceleyen araştırma kitabıdır. Şu anda belli bir görevi olmayıp değişik konularda konferanslar vermekte ve makaleler yayınlamaktadır. Uzun yıllardır felsefe, sufizm, ezoterizm ve spiritüalizm konularını araştırarak, kuantum fiziğini günlük yaşama ve herkesin anlayabileceği bir dile indirgeme çalışmaları yapmakta ve halen de araştırmalarına devam etmektedir
Unvan:
Yazar
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1942

Okurlar

4 okur beğendi.
28 okur okudu.
3 okur okuyor.
27 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Simülakr"
Simülakr: Jean Baudriallard'a gore orjinali ,gerçeği, ilk örnegi olmayan;kendisi zaten kopya olan bir şeyin kopyasını anlatan terim. Baudrillarard'in görüşüne göre güç kavramı günümüzde bir simülakra dönüşmüştür.Ayrica "simülakr gerçek olmayanı gerçekmis gibi gösterir " şeklinde bir saptaması da vardır.Şu halde ortaya çıkan sonuç , günümüzde önemli olan gerçek anlamda güçlü olmak değil, güçlüymüş gibi gorunebilmektir.Bu durum genelde "mış gibi " yapmak veya görünmek olarak tanımlanabilir."-mış " takısının önüne istediğiniz sıfatı ekleyebilirsiniz.Güzelmiş gibi,gençmiş gibi,zenginmiş gibi,güçlüymüş gibi ,bilgiliymiş gibi...vs.Gunumuzun endüstriyel toplumlarında simülakr görüntüler geçer-akçe olmuş durumdadır.Simülakr görüntüler ve yapay oluşumlar sayesinde insanları beyinleri yikanmakta ,sahte kavramlar ve boş hayallerle ömürlerini tüketmeleri sağlanmaktadır.
Sayfa 194
“Bir konferansa gidip konuşanın dediklerini dinler veya bir konsere gidip müzik dinler ve o ortamdan aldığı enerjinin etkisiyle aniden farklı bir boyuta sıçrama yapabilir. Birden kendini çok mutlu ve aydınlanmış hissedebilir. Aynen, elektronun aldığı enerjinin etkisiyle farklı bir enerji seviyesine sıçrayışı gibi farklı ve yüksek bir gerçeklik katına sıçrayabilir. Bu duruma “hal yaşamak” adı verilmiştir. İnsanlar halden hale geçerler ama bu haller geçicidir. Bulundukları ortamın verdiği enerji ile kısa süre bir üst benlik katına sıçrarlar, ama o ortamdan çıktıkları anda eski benlik katları ne ise o kata geri dönerler.”
Reklam
Bilge kişi sezgisi sayesinde indirgemeci rasyonel aklına aşırı önem vermeden gerekli karara varmasını bilir. Konuşmadan anlatır, üretir ama sahip olmaz, üstünlük iddiasında bulunmaz. istemediği için kaybı olmaz, kaybı olmadığından üzülmez, üzülmediğinden dolayı da mutsuz olmaz.
Bir türün yok olması doğal şartlar içinde gerçekleşirse mutlaka yeni bir türün oluşumuna neden olur. (...) aynı durum insan toplumları için de geçerlidir bir toplumun yapısı çöktüğünde yerine geçen ve kurulan toplumlar bir öncekine göre bir çok yönden daha ileri ve düzgündür. Önce “kaos sonra da kozmos” sözlerindeki anlam önce karmaşaya düşerek belli bir yapının yok oluşu ve ardından yeni bir düzenin oluşmasıyla faklı bir yapının ortaya çıkışıdır.
Sayfa 181Kitabı okudu
Yokluk ile varlık karşıtlık içeren kavramlar olmayıp Yin-Yang gibi bütün oluşu bütünün oluşmasında olmazsa olmaz, tamamlayıcı kavramlardır. Her yok-oluş yeni bir var-oluşun ilk adımıdır. Çünkü dönüşüm esastır. Yok-oluşun ardından ortaya çıkan yeni oluşumu bir gelişim süreci olarak da görebiliriz.
Sayfa 180Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
384 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Yazar kitapta fizik bilgisini, felsefeyi ve tasavvufu harmanlamış ve buna yönelik açıklamalar yapmış ancak kitabın ciddi bir fizik alt yapısı ve sabır gerektirdiğini düşünüyorum.. Ben okurken biraz sıkıldım ama her okuyucu bunu yaşar mı bilmiyorum.. Yine de keyifli okumalar diliyorum..
Kuantum Bilgeliği ve Tasavvuf
Kuantum Bilgeliği ve TasavvufHaluk Berkmen · Aura Yayınevi · 201527 okunma
Resim