Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hans Von Aiberg

Hans Von AibergArz'dan Arş'a Sonsuzluk Kulesi 2 yazarı
Yazar
2.5/10
18 Kişi
60
Okunma
6
Beğeni
3.129
Görüntülenme

Hans Von Aiberg Sözleri ve Alıntıları

Hans Von Aiberg sözleri ve alıntılarını, Hans Von Aiberg kitap alıntılarını, Hans Von Aiberg en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Değişen evrende değişmeyen tek şeyin ışık hızı olduğu anlaşılmıştı.
Reklam
''Toprak'', içinde kimyanın 114 elementini barındıran katı yapımızdır.
Evrende bir tek gövde ,çeşitli hızlara göre ,madde ,enerji ve soyut madde olarak bedenlenebiliyor.
Uzay ile zaman aynı şey değillerdir ama birbirlerinden ayrılmayan bir birlik, bir bileşim örgüsüdür.
Reklam
İnsanın gençliği asal yıldız, yaşlılığı kırmızı dev , son nefesi süpernova, cesedi karadelik gibidir.
O halde evrende her şey birbirine Rölatif “Göreceli”dir. Özellikle “Zaman” çelişkisi bize çok şaşırtıcı gelmektedir. Çünkü ikizlerin her birinin 20 yaşında olduğunu düşünürsek, hızlı giden ikizin on yılına karşı; yani 30 yaşına gelmesinde öteki normal olarak dünyada kalan ikizin 140 yıl yaşlandığını yani 160 yaşına gelip, çoktan öldüğünü ve onun çocuklarının, torunlarının bile bizden daha yaşlı olduğunu görüyoruz.
Kitsan Yayınları, E=mc²Kitabı okudu
Evren evinizdir ve evinizi tanımak zorundasınız.
Kitsan YayınlarıKitabı okudu
Bulduklarımıza bilim diye inanıp, bulamadıklarımıza ve erişemediklerimize “Bilim Ötesi” demek yanlışından kurtulmamız gerektiğini henüz 1960’larda anladık.
Kitsan YayınlarıKitabı okudu
Reklam
404 Error :)
Süper uzay, en küçük ile en büyüğü birleştiren Hilbert uzayından başka, en uzak ile en yakını birleştiren “Karadelik” uzayını da anlatmaktadır. En küçük ile en büyük, en uzak ile en yakın aynı anda ve aynı yerde!.. Burada her şey hem somut, hem soyuttur. Sayılar ve kütleler hem gerçel hem de sanal (imajiner) dir. Yani hem sıfırdan büyük hem de küçüktür. Burada her şey aynı anda vardır. En küçük ile en büyük bir arada olduğu için Süper uzay’da “Büyük-küçük” gibi sıfatlar da yoktur. En uzak ile en yakın bir arada olduğu için süper uzay’da uzak-yakın da yoktur. Aslında hiçbir sıfat yoktur. Çünkü hiçbir şey “Var” ve yok da değildir. Zaman üstü olduğu için, (yani ışık hızı burada geride kaldığı için) nedensellik denen baş-son, öncelik-sonralık da yoktur. Zaman öyle kısadır ki, bir şeyin var olduğunu göremeden yok olduğunu görür gibi olurken, aynı şeyden başka bir şeyin var ve yok olduğunu görebiliriz. Bunları bulanlar doğrudan Wheeler gibi bilginlerdir ve böyle olması da kuantum teoreminin “Belirsizlik” ilkesi yüzündendir.
Kitsan YayınlarıKitabı okudu
“Gökleri ve yeri HAK olarak yarattı. O (ALLAH) geceyi gündüzün üstüne örtüyor; gündüzü de gecenin üstüne sarıyor…” (39/5) Big Bang teoreminde bize “Gece-gündüzün” birbiri üzerine bürünüp sarılmalarını, 14 yüzyıl sonra anlatmıyor mu? Dahası da var: Gece ve gündüz gibi; yer ve gök de ayrılmıştır. Hâlbuki bunlar bitişikti. Yani evren, yaratıldıktan sonra bir gaz bulutudur, homojen (türdeş) tek tip bir yapısı vardır. Eğer öylece kalsaydı, maddi hiçbir şey oluşmayacaktı. Sonra “Garip” bir şey oldu ve bu tek bulut, süper galaktik kümeleri oluşturmak üzere ”Bölük bulutçuklara” ayrıldı (...) Büyük patlamanın şiddeti, en başta bir atomdan da küçük mini karanoktalar oluşturmak zorundaydı. Çekim şokundan başka büyük etkinlikler de karadelik oluşturacak güçteydi. Hawking‘in bu buluşu, aradığım “Çekim merkezleri”nin ta kendisiydi. Böylece süper galaksi dizilerini oluşturacak bölünmenin odağını Hawking karanoktacıkları sağlıyordu. Bitişik olan yer ve gök bu biçimde ayrılmış olmalıydı.
Kitsan YayınlarıKitabı okudu
Maddeyi ve enerjiyi ölümsüz sanıyorduk. Oysa zamanından önce vakitsiz öldüğünü görüyoruz ve bilim adamları olarak artık eski yasalara güven duymuyoruz. Karadelik, ölümsüz ve hiç yok olmayacak sandığımız maddeyi, (örneğin koca güneşleri) gözümüzün önünde yiyip bitirmektedir (...) Milyar x milyar x milyar yıl sonra karadelikler de boşalmış, patlayarak açılmaya başlamış olacaklar. Karadeliklerin bile bir “Ömrü” var olduğunu bize Hawking buldu. Öte yandan kuantum fiziği, bize hiçbir varlığın, sonlu bir uzayda sürekli kalmadığını, Yarı ömrü dolunca, (ihtimal hesabı) tünelinden, başka evrene nakledildiğini söyler.
Kitsan YayınlarıKitabı okudu
Lorenz Dönüşüm formülleri, bugün zamanı mekâna bağlayan asıl Rölativite formülleridir. Zaman ve mekân bütünlüğünü Einstein’in öğretmeni Hermann Minkowski gösterdi ve soyut bir boyut olan zamanı buldu. Minkowski, böylece evrenin dört boyutlu olduğunu zamanın lineer bir sürekliliği olduğunu ve geçmiş, şimdi ile geleceğin insan zihni tarafından ortaya koyulduğunu açıkladı. Bu yüzden bilincimiz “Beşinci boyut” olarak talep edildi… Buna göre bilinç bir yer çizgisini izleyerek algılanan zaman diliminin bir gözlemcisidir. Evrenin esasını “Zihin – Akıl – Bilinç” dediğimiz beşinci bir boyut belirler, kavrar ve karar verir. Uzay kavramını Riemann’dan zaman kavramını da Lorenz ve Minkowski’den derleyen Einstein, uzlaştırma olan Rölativite (Görecelik) teorisini oluşturdu.
Kitsan YayınlarıKitabı okudu
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.