Helwig Schmidt Glintzer

Budizm yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
17
Okunma
0
Beğeni
731
Görüntülenme

Hakkında

1948 yılında Almanya’da doğdu. Göttingen ve Münih Ludwig Maximilian Üniversitelerinde Sinoloji, felsefe, etnoloji, sosyoloji ve siyaset bilimi okudu. Almanya’nın en önemli Sinologlarından birisi olan Helwig Schmidt-Glintzer çeşitli enstütülerde yöneticilik yapmış, Uzak Doğu’da bulunmuş, birçok kitap ve makale yayımlamıştır. Otuz yılı aşkın bir süredir Budizm ve Çin tarihiyle ilgilenmektedir.

Okurlar

17 okur okudu.
2 okur okuyor.
8 okur okuyacak.

Okur demografisi

Kadın% 0.0
Erkek% 0.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş
Reklam

Alıntılar

Tümünü Gör
Budizm, insanların iç huzur ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışır, çünkü Buda'nın öğretileri kurtuluş yolunu göstermek ister.
Sayfa 10·Kitabı okudu
Her ne kadar hedef, yaşama dürtüsüyle sürekli yeniden doğuma neden olan arzuları heves etmeyi aşmak olsa da dünya ıstırabından kurtuluş olarak görülen bu üstesinden gelme ancak bireyin çabasıyla mümkündür. Birey, sekiz aşamalı yolu giderek nefret, hırs ve açgözlülüğü aştığında tüm tutkuların yok olduğu bir duruma ulaşır. Bu duruma ulaştığında ölen kişi, yeniden doğum döngüsünden çıkmış olur.
Alıntı
Reklam
Reklam