Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İbn-i Abidin

İbn-i AbidinRedd'ül - Muhtar (18 Cilt Takım) yazarı
Yazar
7.0/10
7 Kişi
17
Okunma
22
Beğeni
2.236
Görüntülenme

İbn-i Abidin Sözleri ve Alıntıları

İbn-i Abidin sözleri ve alıntılarını, İbn-i Abidin kitap alıntılarını, İbn-i Abidin en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rüku tesbihindeki “azim” kelimesini “ظ” harfi ile değil de “عزيم” olarak telaffuz edenlerin mana değişeceği için namazları bozulur. “عظيم” olarak telaffuz edemeyenlerin “kerim” demeleri gerekir. Bu hatadan sakınmak gerekir; zira halkın çoğu bundan gafildir. (İbn Abidin, Reddu’l-Muhtar ala Durri’l-Muhtar; 2/242)
SUAL: Kabir ziyaretini hangi gün yapmak daha faziletlidir ? CEVAP: Hanefi ve Malikilere göre kabir ziyaretini cuma ve bunun iki yanındaki perşembe ve cumartesi günleri yapmak daha faziletlidir. Şafiîler, perşembe gününün ikindi vaktinden başlamak üzere cumartesi sabahına kadar ziyaretin daha uygun olacağını söylemişlerdir. Hanbeliler, ziyaret için belli bir gün tahsis etmenin doğru olmadığını belirtmişlerdir. Sonuç olarak cuma günü ziyaret daha faziletli ise de diğer günlerde ziyaret de mümkün ve caizdir.
Reklam
(Fakihler) dediler ki; Fıkhı Abdullâh b. Mes'ûd ekti, Alkama r.a. suladı, İbrahim Ennaha'i r.a. biçti, Hammad (İmam-ı Âzam'ın hocası) düvenini sürdü. Ebû Hanîfe r.a. öğüttü, Ebû Yûsuf r.a. hamurunu yoğurdu ve İmamı Muhammed r.a. ekmeğini yaptı. Diğer insanlar da yiyorlar.
Sayfa 46 - 1. Cilt
Haram bir iş yapılırken Besmele çekmek haramdır. Hatta Bezzâziye sahibi ile başkalarının beyanına göre haram olduğu katiyetle bilinen bir işin başında Besmele çeken kâfir olur. Hamdele ise, namazda vâcib, hutbelerde, duadan önce ve yemekten sonra sünnettir. Sebebsiz olarak hamdele mubah, pis yerlerde mekrûh, haram yedikten sonra ise haramdır. Hatta Bezzâziye'de böylesinin küfründe ihtilâfedildiği bildirilmiştir.
ESHÂB: Sâhib'in cem'idir. Sâhib arkadaş demektir. Eshâbın her birine sahâbîdenir. Hadîs uleması ile bazı usul-i fıkıh alimlerine göre sahâbî, müslümanolarak Peygamber (S.A.V.) ile görüşen ve müslüman olarak ölen kimsedir.
HASED : Nimetin bir kimseden gitmesini istemektir. Kendisine verilmesini isteyip istememek müsavîdir. Mecazen gıptaya da hased denilir. Gıpta, nimetin sahibinden gitmesini istemeden kendisine de bir mislinin verilmesini istemektir. Bu, hased gibi çirkin değildir. Hased netice itibariyle Allah'a itiraza varır. Onun içindir ki, Peygamber (S. A.V.)«Hasedden sakının! Çünkü hased ateşin odunu yediği gibi iyilikleri yer»buyurmuştur.
30 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.