Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbrahim Tatarlı

İbrahim TatarlıMarksist Açıdan Türk Romanı yazarı
Yazar
10.0/10
3 Kişi
4
Okunma
1
Beğeni
621
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
4 okur okudu.
7 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Çalıkuşu
1922'de yayınlanan bu kitap Türk toplum hayatında önemli bir olay teşkil etmiştir. Yazar, okuyucuları çıplak kapitalist Türkiye gerçekleriyle tanıştırmış, şehir gençlerine Anadolu'yu sevdirmiş ve tahsilini bitiren genç aydınları halkın arasında irfan yaymak gibi yüksek bir vazifenin yapılışına isteklendirmiştir.
Habora Kitabevi Yayınları pdfKitabı okudu
Hüseyin Rahmi, kapitalist düzenin temelini teşkil eden kapitalist mülkiyete ve burjuva istihsal münasebetlerine açık olarak dokunmamaktadır. O ütopist sosyalist anlayışlarından ileri geçememektedir. Böyle olmakla beraber Hüseyin Rahmi Türk neslinde ilk defa sosyalist görüşlü bir kahraman yaratmış ve ittihatçıları sosyalist ütopist açıdan tenkit etmiştir.
Habora Kitabevi Yayınları pdfKitabı okudu
Reklam
Yaşar Kemal doğrudan doğruya hayattan edebiyata gelen bir istidattır.
Habora Kitabevi Yayınları pdfKitabı okudu
Fakir Baykurt, müstehcenlik suçuyla yargılanan Yılanların Öcü için:
"Anlatımda fıkralar, atasözleri, deyimler maksadı biraz daha kuvvetlendirmek için kullanılır ve daha çok bunların şekline değil temsil ettiği fikre bakılır, ona göre hüküm verilir. Şekilde müstehcen görünen bir fıkra, temsil ettiği fikir bakımından müstehcen değilse suçlama yanlış olur, kaldı ki dünyanın her yerinde sanat eseri bir bütün olarak düşünülür. İçinden bir parça çıkarılarak suçlama yapılamaz."
Habora Kitabevi Yayınları pdfKitabı okudu
Cevdet Kudret, Kürk Mantolu Madonna için:
Kürk Mantolu Madonna romanına ilkin Lüzumsüz Adam adını vermişti. "Z" ve "s" harflerinin çatışmasını beğenmediği için bu adı sonradan değiştirdi. Piyasa romanlarını düşündüren o acaiyip adı taktı. Lüzumsuz Adam adını yıllar sonra Sait Faik kullandı. Sabahattin Ali'nin kullandığını bilmeden tabii."
Habora Kitabevi Yayınları pdfKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok