Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlhan Akbulut

İlhan AkbulutTürk Hukuk Tarihi yazarı
Yazar
8.5/10
2 Kişi
6
Okunma
0
Beğeni
550
Görüntülenme

Hakkında

Araştırmacı-yazar, fotoğraf sanatçısı. 27 Mayıs 1952'de Ankara'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1974) mezunudur. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde doktora yaptı (1987). Doktora tezi: "Devlet, Terörizm ve Ülke Bölücülüğü"dür. Uzun yıllar görev yaptığı Diyarbakır'ın tarihi ile ilgili araştırma kitap ve makaleleri yayımlanmış olan ilhan Akbulut; 1979 yılından itibaren Milli Savunma Bakanlığı Askeri Adalet İşleri Başkanlığı (1979-80), 66. Tümen Komutanlığı Askeri Mahkemesi Kıdemli Hakimliği 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, Diyarbakır 3 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi Başkanlığı 3.Ko|ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi Hakimliği (1980-2000) yaptı. Hava Harp Okulu ile Yeditepe ve Kadir Has üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. 2005-2010 arası Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Üyeliği yaptı. İlhan Akbulut'un makaleleri, 1991 yılından itibaren, istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mecmuası, İstanbul Barosu Dergisi, Türk idare Dergisi, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Yargıtay Dergisi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Askeri Tarih Bülteni, Askeri Adalet Dergisi, Adalet Bakanlığı Adalet Dergisı vd. dergilerde yer aldı.

Okurlar

6 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ahmed b. Hanbel'in müstakil bir mezhep haline getirdiği Hanbelilik mezhebine göre, zorunlu olmadıkça akla başvurulmayacaktır.
Sayfa 150
GÖKTÜRK DEVLETİ VE HUKUKU
"Kadının toplumdaki yeri ön plandaydı ve kadınlar erkeklerin yanı sıra toplum yaşamında her alanda çalışırlardı. Kadınlara saldırmanın cezası ölümdü."
Sayfa 52
Reklam
Zira hukuk tarihi, hukuk müesseselerinin ve hukuk düşüncesinin nasıl geliştiğini göstermeye yarar. Hukuku tarih içinde görmek, bir hukukçu için zarurettir.
Sayfa 9
“Göktürk Devlet Hukukunda kadının toplumdaki yeri ön plandaydı. Kadınlar toplum yaşamının her alanında çalışırlardı. Kadına şiddetin cezası ise ölümdü.”
Sayfa 52 - Timaş
Hz. Peygamber insanları daima ilme teşvik etmiş, bilgisizliği ve bundan kaynaklanan cüretkârlığı kınamıştır.
Sayfa 129
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok