Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İlkay Kumtepe

İlkay KumtepeEğitim mi Okul mu? yazarı
Yazar
8.0/10
2 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
94
Görüntülenme

İlkay Kumtepe Gönderileri

İlkay Kumtepe kitaplarını, İlkay Kumtepe sözleri ve alıntılarını, İlkay Kumtepe yazarlarını, İlkay Kumtepe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Okulda öğretilenler eğitim değildir.Eğitim bireyin kendini tanıması, fark etmesi ve daha sonra kendisini aşmasıdır.Bu nedenle sadece bireyseldir."
"Diğer konularda olduğu gibi bu konuda da kişileri eğitmiş gibi yaparak eğitimsiz bırakmak.Ancak bu durumda kitleleri esir almak mümkündür.Ancak bu şekilde insanlara kolayca hükmedilebilir.Bilmediği halde bildiğini zanneden insanlar en cahil olanlardır.Cahil insanları yönetmek ve yöneltmek egemen için çok kolaydır."
Reklam
"Çocuktan daha iyi sömürülecek bir kitle yoktur.Hele ki ailelerini esir etmeyi başarmış şehir toplumlarında tüketimin yönünü belirleyen de çocuklardır.Hem şimdiki zamanın tüketicisi çocuktur.Gem de geleceğin yetişkini olarak tüketici zihniyetle yetişmesi geremektedir."
"Günümüzde insan ihtiyaçlarına yönelik üretim yapılmıyor.Üretime yönelik insan ihtiyaçları belirleniyor.Ürün ortaya çıktıktan sonra ihtiyaç algısı oluşturularak tüketim sağlanıyor."
"Modern dünyanın gereği ve sürdürülebilirliği için kamusal eğitim gereklidir.Çünkü modern dünyanın sürdürülebilirliği tuketim bilincini canlı tutmakla olur.Günümüzde çocuklara öğrettiğimiz şey üretmek değil tüketmek.Üstelik bunu okullarda sisrematik şekilde yapıyoruz.Düşünün okulda üretime yönelik hangi beceri kazandırılır?Bir çocuğun üretebileceği -bilgi dâhil- bir şey var mıdır?Bırakın çocuğu öğretmen bile üretmez.Var olanı tüketmektir bizim işimiz.Çünkü tüketmeyi öğrenerek düzene hizmet ederiz.Tüketim toplumu hedefine ulaşmanın en kolay yolu çocukluktan zihinlere tüketim bilincini yerleştirmektir."
"Okula giden herkesin öğrendiği şey okul=başarı.Bunu okul sürecinde beyinlerine kazıdığımız yetişkinler daha fazla çocuklarını bu sistemin içine yerleştirmeye çalısmaktadırlar.Öyle ki çocukların bütün hayatı sadece okuldan ibaret olmaktadır.Artık gerçekte başarı sözcüğünün anlamı unutulmuştur."
Reklam
"Zorunlu eğitim insanları belli normların içine sokmak, sistemin sürdürülebilirliğini sağlam tutmak için gereklidir."
"Madem okullar egitim veriyor, neden okul bittikten sonra en iyi elemanları yetiştirmiş olmuyoruz?Meslekte pratik yaparak işi öğrenmeleri gerekiyor."
"Sistemde bir bütünlük oluşturulmamışsa en yeni fikirleri bile uygulasanız başarılı olamazsınız."
"Sonuçta herhangi bir sistem ayırımı yapmadan sanayileşmeye başlayan dünyada, insan da makine olarak görülmeye ve bu şekilde eğitilmeye başlanmıştı. İşte o günün şartlarında bir sınıfta, belli bir düzen içinde, tek yöne bakar şekilde yerleştirilen çocuklar, birbirleri ile etkileşim kurmadan, sadece öğretmenden gelen bilgiyi ezberleyip eğitim alıyorlardı. Bu eğitim Pavlovun yaklaşımı ile destekleniyor ve itaat etme üzerine kurulu bir toplum ortaya çıkarılıyordu. İnsan çalıştığı yerde patrona, yöneten kişi veya kişilere, toplumsal hayatta kendinden daha üst kademelerde bulunanlara itaat etmeyi öğreniyorlardı. Birbirleri ile yarışmak zorunda idiler ve yardımlaşamıyorlardı. Bu nedenle de birbirleri ile iletişim kuramazlardı. Aralarında iletişim bulunmayan insanlar birlik olup herhangibir otoriteye karşı birleşemezler. Dolayısı ile bu eğitim şekli yönetici kademeleri için en uygun olan sistemdir."
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.