Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Işıl Arpacı

Işıl ArpacıTürk Siyasetinde Erbakan yazarı
Yazar
9.5/10
9 Kişi
25
Okunma
3
Beğeni
651
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

3 okur beğendi.
25 okur okudu.
4 okur okuyor.
10 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
En genç doçent..
1953 yılında Almanya’dan Türkiye'ye gelerek doçentlik sınavlarına giren Necmettin Erbakan, 27 yaşında doçent olarak, İTÜ'de en genç yaşta olan kişi olmuştur.
Erbakan'ın hocalık vasfı..!
Nitekim Erbakan'ın "hocalık" vasfıda siyaset süreciyle birlikte ortaya çıkmıştır. Erbakan'a hoca denilmesinin ilk nedeni; akademisyen kimliğidir. İkinci nedeni, siyasetteki dini kimliği nedeniyle hoca olarak görülmesidir. Üçüncü ve son nedeni ise Milli Görüş'ü bir okul olarak değerlendirmesi ve ideolojik verilerin aktarımında doğrudan rol oynamasıdır.
Reklam
Kaddafi'nin "Türkler, Kürtlere eziyet etmekten vazgeçmeli sözleri
Kaddafi'nin "Türkler, Kürtlere eziyet etmekten vazgeçmeli. Bu bölgede güneşin altında Kürt milleti de yerini almalıdır," sözleri, şok etkisi yaratmıştır. Krizin Türk kamuoyunda büyümesine neden olan bir diğer önemli faktör Erbakan'ın Kaddafi'nin sözleri karşısında tepkisiz kaldığı yönündeki Manipülasyondur. Oysa Kaddafi'nin sözlerine karşılık Erbakan," Türkiye demokratik bir devlettir. Bir büyük imparatorluğun mirasçısıyız. Her ırktan vatandaşımız var: Ama 65 milyon tek milletiz. Kanunlarımızla, anayasamızla, herkes eşittir. Türkiye'de ırkçılık ve cinsiyet meselesi yoktur. Kürt meselesi yoktur, terör meselesi vardır. Batı Türkiye'yi bölmek istiyor. Nasıl Libya'nın güneyinde suni bir Çat meselesi varsa, Türkiye'de de terör meselesi yarattılar," cümleleri ile yanıt vermiştir...
Bir yanda Asiltürk bir yanda Bahçeli...
1991 seçimlerinde Erbakan ve Türkeş "seçim bataklığını" birlikte açmayı kabul etmişlerdi. İki partinin genel sekreterleri Oğuzhan Asiltürk ile Devlet Bahçeli tarafından görüşmelerin başlatılması karar alınmıştı.
Erbakan'dan Ecevit'e aktif politikada kal temennisi..
1987 genel seçimlerinde Refah Partisi'nin seçim barajına takılması nedeniyle parlamento dışında kalan Erbakan, seçimlerden sonra Bülent Ecevit'i ziyaret ederek politikadan aktif olarak çekilme kararından vazgeçmesi temennisinde bulunmuştur.
Hak ve kuvvet arasındaki mücadele...
Sonuç olarak, "Necmettin Erbakan, 'siyasal İslamcı' bir lider yerine, 'İslam'ın siyasal yöntemleri'ni kullanmış bir lider olarak tanımlanmalıdır. " Ancak, bu noktada önemle belirtilmesi gereken, İslamcılık ile siyasal İslam arasında çekilen çizgidir. Bu çizgi, İslamcılığın siyasal, sosyal, ekonomik ve bireysel alanlarında İslam'ı referans alan bir ideoloji olduğu; siyasal İslam'ın ise Batılı bakış açısıyla Batı'nın egemen siyasi çıkarlarıyla çatışan her türlü Müslüman oluşum için yapılan bir tanımlama olduğu gerçeğini birbirinden ayırmakta; dolayısıyla her ikisi arasındaki farkı belirtmektedir.
Türk Siyasetinde Erbakan
Türk Siyasetinde Erbakan

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
446 syf.
10/10 puan verdi
Milli görüş üzerine bugüne kadar okuduğum en tarafsız, açık ve akıcı bir üslupla yazılmış kitap diyebilirim. Siyasi görüşünüz her ne olursa olsun okumanızı tavsiye ederim.
Türk Siyasetinde Erbakan
Türk Siyasetinde ErbakanIşıl Arpacı · Kopernik Kitap · 201722 okunma
446 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 saatte okudu
Erbakan Hoca...
Erbakan Hoca hakkında yazılmış güzel bir çalışma benim hoşuma gitti. Bir takım dipnotlarla da süslenmiş. Hocamızın mücadelesini ve azmini açık olarak müşahede ediyoruz. Milli görüşten kopmaları da ayrıntıları ile zikrediyor. Bu kitabın yanına güzel bir Erbakan hoca hatıratı okumakta güzel olur.
Türk Siyasetinde Erbakan
Türk Siyasetinde ErbakanIşıl Arpacı · Kopernik Kitap · 201722 okunma