Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İsmail Doğan

İsmail DoğanSosyoloji yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.0/10
5 Kişi
50
Okunma
4
Beğeni
1.981
Görüntülenme

İsmail Doğan Sözleri ve Alıntıları

İsmail Doğan sözleri ve alıntılarını, İsmail Doğan kitap alıntılarını, İsmail Doğan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bizler Avrupa'dan değer ithal ediyoruz ve ama kendi değerlerimiz ise mahvoluyor.
"çok büyük bir güç olan doğanın karşısına çıkmak için insanın elinde tek bir kuvvet vardır: bilgi."
Reklam
"Düşmana da ihtiyaç vardır. Bunun için belli ölçüler içinde sadece fertler açısından değil gruplar arasında da sürtüşme medeniyet için gereklidir. Barışın en iyi teminatı tahrikin evrensel oluşudur".
Sayfa 424Kitabı okudu
Cumhuriyet ve Laiklik
Laik, aslında rahip sınıfından olmayan demektir. Hristiyanlıkta bir ruhban (clergé) sınıfı vardır, İslamiyet'te ise böyle bir şey yoktur. İçinde bir ruhban sınıfı olan dinlerde, bu zümre dışında kalan kimselere laik denilir" (Taplamacıoğlu, 1975: 224).
Sayfa 289Kitabı okudu
Devlet siyasi program oluşturma ve uygulama gücüne sahip olduğu zaman, sivil toplum grupları siyaseti biçimlendirme sürecinde çok daha etkili faaliyetlerde bulunabilirler. Hatta bu tür inisiyatifler devleti zayıflatmak yerine devleti güçlendirmeye yönelik hedefler belirlerlerse çok daha mantıklı bir iş yapmış olurlar.
Sayfa 419Kitabı okudu
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ HAYAL MİDİR?
Christopher Jencks'e göre eğer bir toplumsal eşitsizlik varsa bu takdirde fırsatların eşitlenmesi bir işe yaramayacaktır. Çünkü sistem yarışmacıdır ve yarışmanın mantığında da birilerinin kazanması halinde diğerlerinin kaybetmesi gerçeği yer alır. Jencks, eserinde bu konudaki iddiasını şöyle temellendirir: Bir toplumda mevcut toplumsal eşit ler kaldırılmadığı sürece fırsatların eşitlenmesi herhangi bir yarar sağlamaz.
Sayfa 277Kitabı okudu
Reklam
Ekonomik anlamda Avrupa Birliği'ne girmek yerine, paramızın değerini yükseltirsek ve ürünlerimizi kaliteli hâle getirirsek ekonomimizi düzeltebiliriz.
Çünkü Rousseau'ya göre" tabiatın elinden çıkan her şey iyidir, her şey insanın elinde bozulur."
Çünkü bireysel bilinçler toplumsal yapıyı meydana getiren bir öneme sahiptir. O nedenle kolektif bilincin sağlam olması her şeyden önce bireysel bilinçlerdeki özgün yeteneklerin korunma ve geliştirilmesi, onlara iyi alışkanlıkların kazandırılması ile mümkün olabilecektir.
Cumhuriyet ve Laiklik
Laiklik "ne inkârcılık ne de özellikle din düşmanlığı demektir. Sadece devlet yaşamında ve kamu ilişkilerinde dini kural ve ilkeleri dindaşlar çevresine ve kişisel vicdanlara bırakarak hayatın akışına ve ilişkilerin mantığına uymaktır" (Başgil, 1979. 161).
Sayfa 289Kitabı okudu
38 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.