Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İsmet Kemal Karadayı

İsmet Kemal KaradayıKadın Özgürlük Çağ ve Ölüm Üzerine Şiirler yazarı
Yazar
5.0/10
1 Kişi
13
Okunma
1
Beğeni
730
Görüntülenme

Hakkında

5 Haziran 1927'de Pülümür’de doğdu. Asıl adı İsmet Karadayı'dır. İlköğrenimini Erzincan’da, ortaöğrenimini Erzincan ve Erzurum’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi ve savcı yardımcısı olarak atandı. Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Cumhuriyet Savcılığı yaptı. Niğde Savcı yardımcısıyken Türk Hukuk Kurumu tarafından yılın en iyi hukukçuları arasına seçildi. Emekliye ayrıldıktan sonra İstanbul’da avukatlık yaptı. 29 Temmuz 2006'da İstanbul'da öldü. Şiirin yani sira deneme, ani günlük türünde de ürünler verdi. Şiir, deneme ve yazıları Yelken, Ilgaz, Türk Dili, Çağrı, Aydınlık, Güney, Su, Forum, Varlık, Otağ, Yön, Devrim, Akşam gibi dergi ve gazetelerinde yayımlandı.
Unvan:
Şair, Yazar
Doğum:
Pülümür, Tunceli, Türkiye, 5 Haziran 1927

Okurlar

1 okur beğendi.
13 okur okudu.
1 okur okuyor.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Hürriyet Gazetesi Köşe Yazısı - Doğan Hızlan - 4.4.20
Cemal Süreya’yı özlüyoruz Kitabın ilk yazısı ‘Son Yudum Gibi Bir Ders’, Necati Tosuner’in: “Cemal Süreya demek ‘Üvercinka’ demektir. Onun ilk kitabı olan, 1958’de Yeditepe Yayınları’ndan çıkan ‘Üvercinka’, neredeyse daha ilk kitaptan Cemal Süreya’yı özetleyen çarpıcı bir yapıttır. Bu çarpıcılık büyük bir ilgi çekmiş ve ‘Üvercinka’ kısa sürede

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
256 syf.
5/10 puan verdi
Eserin otuz üç sayfası anı niteliğinde olup kalan kısmı yazarın çeşitli dergi ve gazetelerdeki yazılarından oluşmaktadır. Cumhuriyet savcısı olarak görev yapan yazar çeşitli yerlerde çalışmış ve hak ve özgürlükleri savunan bir savcı olduğunu belirtmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki eserin ismi, anılar eserin küçük bir kısmını oluşturduğundan yanıltıcıdır. Esasında yazar yazdığı yazılar üzerinden anılarını yazmıştır. Bu nedenle bir kısmı güncelliği kalmamış ve çok da orijinalliği bulunmayan yazılar sıkıcı hâle bürünmektedir. Eserin küçük bir kısmını oluşturan anılar okumaya değer. Anılarda savcıların görev yapma şartları ve siyasi müdahale ve sonuçları konularında çıkarımda bulunmak mümkün. Ayrıca bazı ilginç olaylara da rastlamak mümkün. Çorum Osmancık’ta boşanma davasında hükûmet tabibi gözetiminde gerçekleştirilen ilginç ispat hadisesi zikre değer.
Bir Savcının Anıları: Adalet Diye Diye
Bir Savcının Anıları: Adalet Diye Diyeİsmet Kemal Karadayı · Yön Yayıncılık · 19921 okunma