Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

John Agard

John AgardKitap yazarı
Yazar
8.6/10
22 Kişi
124
Okunma
4
Beğeni
542
Görüntülenme

John Agard Gönderileri

John Agard kitaplarını, John Agard sözleri ve alıntılarını, John Agard yazarlarını, John Agard yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kitapların muskat ya da yabancı ülkelerden gelen baharatlar gibi koktuğunu biliyor muydunuz? Çocukken onları koklamaya bayılırdım. ~Ray Bradbury
Kendi deneyimlerimden öğrendiğim kadarıyla, içinde iyilik bulunan, bu iyiliği geliştirme kabiliyetine ve hırsına sahip olan bütün çocuklar için paranın satın alabileceği en faydalı şey bir halk kütüphanesidir.
Reklam
Sümerliler bu yere “bellek evi” derlermiş. Mısırlılar “ruhun iyileşme yeri” derlermiş. Tibetliler ise “mücevher okyanusu” adını vermişler. Kütüphaneden söz ediyorum elbette.
Hayatın bir kil parçası; onu başkalarının şekillendirmesine izin verme.
Çin Seddi… Sekiz Bin Kilometrelik Duvar…
Hayal gücünün duvarlarla sınırlanamayacağını bilmiyordu.
Sayfa 116
Irak’ta savaşın alevleri yükselirken Bağdat’ın antik kütüphanesi de yakılmadı mı?
Sayfa 119
Reklam
1992’de Saraybosna’da Milli Kütüphane Sırp askerleri tarafından ateşe verildiğinde milyonlarca başka kitapla birlikte yanmadım mı?
Sayfa 118
İkinci Dünya Savaşı şurasında Almanya’nın Nazi’leri beni Avrupa’nın ortasında yaktılar.
Sayfa 118
“Sevdiğim kitaplar parmak izleri taşıyanlardır, Biraz tereyağı lekesi olmalı, arasında bir kırıntı, Bir kedi bıyığı, birkaç kıvrık köşe, Bir damla gözyaşı, kahverengimsi bir iz (fena halde çaya benzeyen).” —Grace Nichols
Sayfa 100
İnsanlar beni her yere yanlarında taşıdılar.
Sayfa 97
Reklam
“Cennet bana hep bir tür kütüphane gibi gelmiştir.” —Jorge Luis Borges
Sayfa 108
Hakikat daima bir tanık bulacaktır.
Sayfa 122
“Nerede kitaplar yakılıyorsa, Orada eninde sonunda İnsanlar da yakılır.” —Heinrich Heine
Sayfa 118
•Yorulmayan bir makine•
“Kutsal şeyleri örten mührü kıralım ve Hakikat’e kanatlarını verelim. Böylece dünyaya gelen her ruhu kazansın, ama büyük zahmetler harcayarak elle yazılmak yerine yorulmayan bir makine sayesinde rüzgâr gibi çoğalsın.” —Johannes Gutenberg
Sayfa 76
Matbaa’nın Doğuşu…
On beşinci yüzyılda Almanya’dan gelen haberlere göre Johannes Gutenberg adında bir kuyumcu metalden ürettiği baskı harfleriyle kağıdın üzerine elle yazmaktan çok daha hızlı bir şekilde baskı yapmanın yolunu bulmuştu. Adına da matbaa diyordu.
Sayfa 75
199 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.