Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

John M. Hobson

John M. HobsonBatı Medeniyetinin Doğulu Kökenleri yazarı
Yazar
8.4/10
12 Kişi
50
Okunma
3
Beğeni
1.971
Görüntülenme

Hakkında

John M. Hobson, Akademik, Siyaset - Politika, Siyaset Sosyolojisi kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Batı Medeniyetinin Doğulu Kökenleri, Uluslararası İlişkilerin Tarihsel Sosyolojisi olarak sayılabilir. John M. Hobson kitapları; Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. John M. Hobson tarafından yazılan son kitap "Uluslararası İlişkilerin Tarihsel Sosyolojisi", Sakarya Üniversitesi Kültür Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.
Tam adı:
John Montagu Hobson
Unvan:
Profesör, Yazar.

Okurlar

3 okur beğendi.
50 okur okudu.
8 okur okuyor.
68 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kendi cehaletimizin karanlığında tüm yabancılar aynı renkte görünür bize.
Sayfa 45 - YKYKitabı okudu
Reklam
îslamiyette Ortaçağ Avrupası’nda olduğundan daha fazla kişisel özgürlük olduğunun işaretleri vardı.
Sayfa 51 - YKYKitabı okudu
610 yılından sonra Orta Asya, Hz. Muhammed’in peygamber olarak “ortaya çıkışı”yla birlikte büyük bir güç olarak yükselmeye başladı dünyada.
Sayfa 50 - YKYKitabı okudu
Goethe
Kendini ve ötekini bilen kişi, Doğu ve Batı'nın ayrılamayacağının da farkındadır.
Sayfa 277 - YKYKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
314 syf.
·
Puan vermedi
John Hobson’un eserinde kendisini hissettiren en önemli bakış açısı bir intikam durumudur. Giriş bölümünde detaylıca izahını yaptığı bu durum tarihçinin tarihle hesaplaşmasından ibarettir. Hobson Doğu ile Batı arasında bir kıyas yapmadan yalnızca Doğu aslında kimdi, Batı Doğu’yu nasıl manipüle etti şeklinde bir soruşturma yürütüyor. Batı’nın tevarüs ettiği bilimsel faaliyetleri ambalajlarından sıyırıp nasıl bir kılıfa soktuğunu ve bunu hangi yollarla yaptıklarını ortaya koyuyor. Tarihsel arka plan göz ardı edilmeyerek, kapsamlı bir izahat ile sadece Doğu ve Batı arasındaki çarpıtılmış gerçekleri vermekle kalmıyor aynı zamanda tespit ettiği tarihsel kökenlerin de bir portresini çıkarıyor.
Batı Medeniyetinin Doğulu Kökenleri
Batı Medeniyetinin Doğulu KökenleriJohn M. Hobson · Yapı Kredi Yayınları · 201150 okunma
·
Puan vermedi
Özellikle ümit burnunun keşfinin ondan yıllar önce bir müslüman tarafından keşfedilmesi, batının tarihi de müdahael edip onu yapıbozumuna uğrattığının kanıtıdır.
Batı Medeniyetinin Doğulu Kökenleri
Batı Medeniyetinin Doğulu KökenleriJohn M. Hobson · Yapı Kredi Yayınları · 201150 okunma
314 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Batının yükselişiyle ilgili tipik bir kitap olarak nitelendirilmemesi gerektiğini önsözün ilk cümlesine ekledikten sonra içerikte bu iddasının hakkını veren yazar, batı medeniyet gelişiminin kökenlerini doğu medeniyetlerinde aramış avrupanın kendi emperyal düşüncelerle uydurduğu ingiliz, italyan mitlerini tek tek belgelerle çökertmiştir. Doğu'nun geri kalmasının nedenlerini 2 nedene bağlıyor "uzun vadeli kadercilik ve pasif bir konformizm". kesinlikle okunmalı. Avrupanın yükseliş mitlerini bertaraf eden bir kitap.
Batı Medeniyetinin Doğulu Kökenleri
Batı Medeniyetinin Doğulu KökenleriJohn M. Hobson · Yapı Kredi Yayınları · 201150 okunma