Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Justin Gregg

7.0/10
1 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
182
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

5 okur okudu.
1 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Nietzsche ve İkinci Dünya Savaşı
Eğer Nietzche’nin zihni daha çok bir denizgergadanınki gibi olsaydı, yani yaklaşan ölümünü düşünecek kadar zeki olmasaydı, tamamen olmasa bile akıl sağlığı biraz daha yerinde olurdu. Bu sadece onun için değil, hepimiz için de iyi olurdu. Nietzche bir denizgergadanı olarak doğmuş olsaydı dünya hiçbir zaman, Nietzche’nin kendi hatası olmaksızın yaratılmasına yardım ettiği İkinci Dünya Savaşı’nın ya da soykırımın dehşetlerine katlanmak zorunda kalmayabilirdi.
Sayfa 14 - Nietzsche Bir Denizgergadanı Olsaydı
İnsanlar ve şempanzeler, yedi milyon yıl önce Afrika'da dolaşan, Sahelanthropus tchadensis denilen, aynı insansı soydan geliyor.
Reklam
İlk Şapka
Bir insanın şapka taktığına dair ilk kanıt, 25000 yıl öncesine, boncuklu bir şapka takan kadın figürünün tasvir edildiği kireçtaşı oyması, Venüs von Willendorf heykeline dayanmaktadır.
Teriantrop
Yaklaşık 43000 yıl önce Endonezya'nı Sulawesi kentinde yaşayan bir grup insan, adanın güneybatı ucundaki bir mağaraya girdi ve çizim yapmaya başladı. Kırmızı pigmentli malzemeler kullanarak, insanların halatlar ve mızraklarla yaban domuzlarını kovaladıkları bir dizi av sahnesi yarattılar. Ancak çizimlerde tasvir edilen insanlarda bir tuhaflık vardı: hayvan kafaları. Bu yarı insan, yarı hayvan figürlerine teriantrop denir.
İnsanlar denizgergadanı gibi hayvanlar değildir. Çünkü denizgergadanları gaz odaları inşa etmez.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
248 syf.
7/10 puan verdi
·
5 günde okudu
İnsan bilişini, zekasını, davranışlarını, yalan söylemeyi, zaman kavramanı vs hayvanlarla karşılaştırmış yazar. Dili hafif okunabilir bir kitap, hayvanların doğadaki davranışlarıyla ilgili örnekler sayesinde farklı bilgiler öğrenebilirsiniz. Arka kapaktan: Dil, matematik ve bilim gibi benzersiz yeteneklerimizin bizi diğer türlerden daha üstün kıldığını düşünürüz. Peki bunlar biz insanları daha mutlu veya daha başarılı yapmaya yeter mi? Zekamız sayesinde atomu parçaladık ama bu bilgiyi savaş makineleri yapmak için kullandık. Doğayı korumaya yönelik saplantımız, ironik olarak iklim değişikliği tehdidinin artmasına yol açtı. Peki tüm bunlara rağmen insan, sandığımız gibi türlerin en iyisi mi? İnsanı diğer türlerden ayıran zeka, aynı zamanda bir lanet mi? Kendi zekamız bize karşı çalışıyor olabilir mi?
Nietzsche Bir Denizgergedanı Olsaydı
Nietzsche Bir Denizgergedanı OlsaydıJustin Gregg · Serenad · 20225 okunma
248 syf.
·
Puan vermedi
·
30 günde okudu
Herbert Spencer’in Bilim Ahlak ve Beden Eğitimi adlı kitabı ile bu kitabı aynı anda okumaya başlamam benim için şaşırtıcı bir tesadüf oldu. Spencer, Darwin’nin evrim teorisinin sadece biyolojik değil aynı zamanda sosyal olduğunu da söylüyor. Ve bunu eğitim alanına taşımamız gerektiğini, ilerlemek için klasik eğitim sistemi ile çok zaman kaybettiğini dile getiriyor. Bu kitapta ise, Justin Gregg Nietzsche’nin hayvanların çaresizliği nedeni ile çektiği ıstırap üzerinden müthiş bir kitap yazmış. Evrim konusunu ( biyolojik ve sosyal olarak ) işleyen bu kitabın her bir bölümünde harika deneyler ve hikayeler var. İnsan ve hayvan davranışlarının nedenlerine ilgi duyan herkesin zevk alacağı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ben okurken çok zevk aldım. Tavsiye ederim. Nietzche 1844-1900 hayvanlara acıyordu çünkü onlar hayata hiçbir amaç olmaksızın körü körüne delicesine tutunuyorlardı. Onlar ne yaptıklarının farkında olmadan hayatta bulunuyorlardı. Onlar derin acı ve derin zevk duyabilecek zekadan yoksundular. Sığırları düşünün, dün ya da bugünün ne anlama geldiğini bilmiyorlar, yemek yiyorlar, sindiriyorlar, zıplıyorlar böylece sabahtan geceye ve günden güne o ana zapt edilmiş haldeler. O ana ve onun zevkine ya da hoşnutsuzluğuna zincirlenmişlerdir ve dolayısıyla ne melankolik ne de sıkılmışlardır.
Nietzsche Bir Denizgergedanı Olsaydı
Nietzsche Bir Denizgergedanı OlsaydıJustin Gregg · Serenad · 20225 okunma