Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Justus Buchler

Justus BuchlerFelsefeye Giriş yazarı
Yazar
8.6/10
9 Kişi
33
Okunma
0
Beğeni
473
Görüntülenme

Hakkında

1914'te haham bir babanın en büyük çocuğu olarak New York'ta doğdu. Buchler doktorasını 1938'de Columbia Üniversitesi'nden aldı; tezi 1939'da Charles Peirce's Empiricism ismiyle basıldı. 1942'de Buchler, Columbia'da tam zamanlı öğretim görevlisi oldu. John Herman Randall, Jr. ile birlikte Felsefeye Girişi Columbia'da yazdılar. 1950'de Buchler yardımcı doçent, 1956'da ise profesör oldu. 1971'de Buchler'a, felsefik bakış açılan konusunda bir lisansüstü program bulduğu New York Stony Brook'taki State Üniversitesi tarafından Felsefe alanında "Distinguished Professor" unvanı verildi. Buchler, 1972'de kurulan the Society for the Advancement of American Philosophy'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1973'de Columbia Üniversitesi tarafından Butler Gümüş Madalyası ile ödüllendirildi.
Unvan:
ABD'li Filozof ve Yazar
Doğum:
New York, ABD, 27 Mart 1914
Ölüm:
Pensilvanya, ABD, 19 Mart 1991

Okurlar

33 okur okudu.
4 okur okuyor.
36 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
-Kuşkusuz
İnsanlar kuşku durumundan hoşlanmazlar. Bir şeye inanmayı ve bu inançla yetinmeyi tercih ederler…
Felsefi düşünce, kültürel değişme sürecinin entelektüel ifadesidir. O, bir kültür içindeki çatışmaların analiz edilme, aydınlığa kavuşturulma, çözülme ve yeniden kurtulma sürecinin entelektüel görüntüsüdür.
Reklam
Filozofların en çok ilgilendikleri değerler, ahlâksal değerlerdir. "Yanlış" veya "doğru" diye adlandırılan davranış türlerinin her zaman yanlış veya doğru, "iyi" veya "kötü" diye adlandırılanların her zaman iyi veya kötü olup olmadıkları sorunu, geleneksel olarak, değerlerin nesnel nitelikler mi, yoksa öznel nitelikte olaylar mı oldukları sorunu ile birlikte bulunur.
Sayfa 221Kitabı okudu
...felsefe öğrencisinin göstermesi arzu edilen davranışlardan biri, bir başkasının düşüncesinin önemli noktalarına yakın bir ilgi ve dikkat göstermesidir. Buna ek olan ve daha az önemli olmayan diğer bir şey de ayrıntılı eleştirel incelemedir. Bir bakış açısı ne kadar çekici görünürse görünsün, yeni sınamalar peşinde koşmaktan hiçbir zaman vazgeçmeksizin ortaya çıkabilecek olanaklı güçlükleri araştırmalıyız.
Sayfa 174Kitabı okudu
...eğer insanın ahlaksal hayatını anlamak istiyorsak, Tanrı'ya( ve ruhun ölümsüzlüğüne) inanmanın zorunlu olduğu görüşünü tekrarlamamız gerekir. Buna göre insanlar, ahlaksal ilgi ve değerlere sahip yaratıklardır. Onlar, düşünmeleri yanında eylemde de bulunurlar.
Sayfa 249Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
456 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
İsminin hakkını vererek felsefeye giriş amacıyla okunabilecek bir kitap olmuş.Dili ne çok ağır ne de çok hafif. Hatta hafif olduğunu söyleyebilirim. Kitapta felsefenin çoğu alanına (siyaset ve tarih felsefesi hariç) asgari ama doyurucu miktarlarda girilmiş ve bu alanlardaki ortaya atılan düşünceleri çok güzel örneklerle açıklayarak tüm tartışmalara açıklık getirilmiş. Örneğin sanat felsefesi anlatılırken öncelikle gerekli temel kavramlar açıklanmış sonrasında sanat felsefesi alanındaki farklı düşüncelere yer verilip bu düşüncelerin eksik noktaları da antitezlerle vurgulanmış. Felsefi okumaya “anlama yönünde tarafsız bir tutku” geliştirme amaçlarına da ulaştıklarını söyleyebilirim..
Felsefeye Giriş
Felsefeye GirişJustus Buchler · BB 101 Yayınları · 201433 okunma