Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kemal Beyatlı

8.7/10
16 Kişi
45
Okunma
5
Beğeni
649
Görüntülenme

Kemal Beyatlı Gönderileri

Kemal Beyatlı kitaplarını, Kemal Beyatlı sözleri ve alıntılarını, Kemal Beyatlı yazarlarını, Kemal Beyatlı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Aşk
Bir türlü bedenimin içinde göğsümün sol köşesinde bir avuç et parçasının çırpınışını, atışını ne bir güzele anlatabildim, ne de bir çirkine!
Demiştik ya; bu onun hayatı idi. Kader denilirdi bazen bu serüvenlere. Ne zaman nerede başladığını biliriz! Belki! Ama sonu öğrenmek için Bahar'ı bekleyeceğiz. Acaba beklemek doğru mu?
Sayfa 121Kitabı okudu
Reklam
14 Temmuzda öldürülen bizler, şehitlerin cenazeleri yerlerde sürüklenirken dünyada kimsenin gıkı çıkmadı. Biz ağladık, biz sızladık, biz dövündük, biz bağırdık kimse duymadı...
Sayfa 105Kitabı okudu
Milli meselelerde mücadelenin zamanı ve mekânı olmadığı gibi hayatta kalmanın da zamanı mekânı yoktu.
Bütün teselli kelimeleri birer Karahindiba çiçeği gibiydi. Yaz aylarında havada savrulan, elde tutunamayan, bir değer kaydetmeyen Karahindiba çiçeği gibiydi etrafında dönen teselli sözleri.
"Türkmenler çayır kökü gibi hepsi birbirine akrabadır."
Reklam
Dokuz yaşındaki bir kız çocuğunun boğazına düğümlenen sözler yıllara yayılsa bile unutulur mu hiç.
Bizim de burası Nuh'un gemisi gibi mavi bayrağın olduğu gemiye binenler kurtulacak.
Sayfa 104Kitabı okudu
Ama "bizim buralarda her mutlu an kursağımızda kalmıştır. Mutlaka arkasından öyle acılar yaşattılar ki bize... Belki de güldüğümüz zaman -hele içten bir gülelim- mutlaka gözlerimizden yaşlar akmaya başlar. Sevinçlerimiz bile acıyla taçlanır..."
Reklam
Yarasızlar İçimde yara sızlar Kerkük senin derdini Ne anlar yarasızlar
Mehmet Usta'ya vefat eden çocuğun adını neden tekrar yeni çocuğa koydun, diye sorduklarında: "Türkmen evi Mustafa Kemal'siz olur mu?" derdi.
Boğazlar Kasap koyun boğazlar Tanrı yer dağıdanda Türk'e düştü Boğazlar
Kazanı His kablıyıp kazanı Dal dala veren millet İstediğin kazanı
İçinizde bir bağ vardı. Görünmeyen bir bağdı. Milli ruh bağıydı; tohumu kısık ve ilkel bir şekilde olsa da 1920'lerden başlayıp ta ellilerde Ata Hayrullah zamanında daha kıvamına gelen bir mefkure haline gelmişti.
99 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.