Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kenichi Ohmae

Kenichi OhmaeYeni Küresel Sahne yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
758
Görüntülenme

Kenichi Ohmae Gönderileri

Kenichi Ohmae kitaplarını, Kenichi Ohmae sözleri ve alıntılarını, Kenichi Ohmae yazarlarını, Kenichi Ohmae yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Politik kontrolü ellerinde tutanlar açısından daha büyük bir endişe kaynağı olarak, insanlar... hükümetlerinin mümkün olabilecek en iyi şekilde işleyip işlemediğini de araştırmaya başlamaktadır.
Sayfa 63
Hollywood ciddi bir sermaye eksikliğiyle karşı karşıya kalacağını gördüğünde, yabancı paranın önüne engeller dikmek yerine... Toshiba'yı Time-Warner'e, Sony'i Columbia'ya ... davet etmiştir. Sonuç, 15 milyar dolarlık yeni sermaye girişi olmuştur. Ama aynı zamanda Japonların ya da başkalarının elinden rakip bir Hollywood oluşturmada kullanabilecekleri 15 milyar dolar eksilmiştir.
Sayfa 123
Reklam
İktidarda kalmanın ve cömert davranmaya devam etmenin faturası, bütün sanayileşmiş ülkelerde kaynakların giderek daha büyük bir bölümünün artan ölçüde verimsiz dağılımı olmaktadır.
Sayfa 75
...''ulusal çıkarlar'' kavramı giderek daha çok halkın çıkarları yerine özel çıkarların savunulmasının bir kılıfı olarak kullanılmaktadır.
Sayfa 84
...Bayrak dalgalandırmak genelde etkili olur...
Sayfa 85
Kimilerine adil gelen başkalarının gözüne son derece adaletsiz görünecektir.
Sayfa 79
Reklam
İktidardaki güç ilişkileri bu gerçeklere fazlaca dikkat ayırmamakta, halkı ya da halkın çıkarlarını değil, yalnızca kendilerini temsil etmektedirler.
Sayfa 78
230 syf.
8/10 puan verdi
Ohmae, 1995 yılında yazıyor kitabını. Dönem düşünüldüğünde küreselleşme olgusunun tarih sahnesine güçlü ve hızlı giriş yaptığı bir dönem gidebiliriz. Hatta küreselleşmeyi bir akarsu olarak düşünürsek neredeyse kaynağının olduğu yer/dönem oysa günümüzde küreselleşme kaynağından ilerledikçe gücünü kaybeden akarsular gibi menderesler çizmeye başladı. 2008 krizinde ilk kez ciddi olarak duvara tosladı... Her ne kadar küreselleşme sürecine bakışım aşırı şüpheci olsa da Ohmae kendi temellendirmesini sağlam bir şekilde yapmış. Zıt bir görüş olsa da keyifle okudum. Küreselleşme getirisi ve götürüsü bakımından, topluma/kültüre/bireye göre farklılık göstermekte. Durum bu olunca biraz da kim olduğumuz (diğer konularda da olduğu gibi) küreselleşmeyle ilgili fikirlerimizi etkiliyor. Ohmae, ekonomik rekabetten bahsediyor ve bölge devlet dediği ekonomik alanların rekabet konusunda avantajlı olduğunu söylüyor, haksız da sayılmaz fakat milli kültür vb. konulara hiç değinmiyor. Dünya'da olası bir savaş durumunda bölge devletlerinin ne kadar dayanacağını merak etmiyor değilim! Ekonomik alanlar/devletler üzerinden bir yeni dünya düzeninin planlandığını ve böylelikle ulus devletlerin direncinden kurtulacak emperyalistlerin neler yapabileceğini düşünmesem belki kanardım :) youtube.com/watch?v=5OHxOId... kitaptaki fikir yapısının eleştirisi olarak bunu bırakayım
Ulus - Devletin sonu
Ulus - Devletin sonuKenichi Ohmae · Türk Henkel Dergisi Yayınları · 19961 okunma
Global enformasyon akışları ulus-devletlerin hükümetlerini disipline etmektedir.
Sayfa 63
Bütün önemli ekonomik değişiklikler etkilerini gösterebilmek için zamana ihtiyaç duyar ve uzun vadeli refaha götüren yolda kısa vadede genellikle bir performans çukuru bulunur. Bu koşullarda, çıkar gruplarının gücü veri alındığında, hedefi şaşmadan izleyebilecek kaç ulus-devlet olduğu söylenebilir?
Sayfa 156
Reklam
Eski alışkanlıklar kolay ölmez, en zor ölüp gidense iktidar alışkanlıklarıdır.
Sayfa 126
Kendileri geride kalmış olan, ama bir ilerleme şansı elde etmekten çok başkalarını da geri bırakmak isteyen...
Sayfa 87
Çin'de kısa süre öncesine kadar ''işsizlik'' sözcüğünün karşılığı yoktu. İnsanlar bunun yerine, ''görevlendirilmeyi beklemek'' anlamına gelen taiye kavramını kullanırlardı. Bu tür kelime oyunları artık işe yaramıyor.
Sayfa 91