Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kenneth Chase

Kenneth ChaseAteşli Silahlar Tarihi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
188
Görüntülenme

Kenneth Chase Sözleri ve Alıntıları

Kenneth Chase sözleri ve alıntılarını, Kenneth Chase kitap alıntılarını, Kenneth Chase en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hristiyanlık da bu denkleme eklemlenen bir öğedir. Cizvitler, Japonların din değiştirmesi için canla başla çalışıyor, Hristiyanlığa geçmeyi çekici kılmak için Portekizlilerle ticaretin artacağı beklentisini körüklüyorlardı.
Sayfa 226Kitabı okudu
Hastalık, Yeni Dünya'nın tersine, Afrika'da Avrupa emperyalizmine karşı çalıştı.
Sayfa 140Kitabı okudu
Reklam
Kuşkusuz gelişmiş Avrupa silahları aynı ticaret, kaçakçılık ve korsanlık kanallarından bir süredir Çin'e giriyordu. Yine de ateşli silahların Japonya'da savaş tarzını etkilemesi 1542'den sonraya rastlar.
Sayfa 225Kitabı okudu
Koreliler, ateşli silahları 1300'lerde Çinlilerden aldı ama Japonlar 1542'de Portekizlilerden tüfek alana dek, aşağı yukarı iki yüzyıl ateşli silahları Japonlardan sakladılar .
Sayfa 217Kitabı okudu
Ateşli silahların Japonya'nın birleşmesine büyük ölçüde katkıda bulunduğu görüşü genellikle benimsenmektedir. Ateşli silahlar, daha büyük savaş beylerine üstünlük sağlayarak birleşmeyi olanaklı kılan bir kartopu etkisi yaratmıştır.
Sayfa 232Kitabı okudu
Venedikliler, Portekizliler ve Ruslar, Osmanlıları denetleyebilmek için İran'a ateşli silahlar verdiler; Osmanlılarsa, İran'a baskı yapmak için Özbeklere; Portekizlileri başarısızlığa uğratmak için de Habeşistan, Hindistan ve Sumatra'ya topçu ve ateşli silah gönderdi. Diplomasi, ateşli silahların özellikle batı İslâm dünyasından doğu İslam dünyasına yayılmasını büyük ölçüde özendirdi.
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
1530'larda , Hint Okyanusu'nun doğu tarafına, Sumatra'daki Açe Sultanlığı'na dört gemi yükü biber karşılığında 300 Osmanlı askeri gönderildi.
Sayfa 171Kitabı okudu
Şimazu Takahisa ve Otomo Yoşişige gibi önde gelen birkaç savaş beyi yabancı malları, özellikle de ateşli silahları elde etmek için, Hristiyanlığı en azından kimi yönleriyle kabul ettiler. Hristiyanlığa geçişleri art niyetli olsa da , misyonerlere verdikleri destek sonucunda Kyuşu'da birçok kişi içtenlikle din değiştirdi.
Sayfa 226Kitabı okudu
Japonlar sonunda ateşli silahlara 1542'de , Korelilerden iki yüzyıl sonra sahip oldular. Ateşli silahların Japonlara karşı ne denli sık kullanıldığı göz önüne alınırsa, bu iki yüzyıl içinde barutla ateşli silahlardan habersiz oldukları düşünülemez.
Sayfa 224Kitabı okudu
Ateşli silahlar, saldırı ile savunma arasındaki dengeyi değiştirdi. Topun, 1400'lerin ortasında Fransa'da değerini kanıtlayan daha hareketli modelleri, 1494'te İtalya'ya şiddetle girdi. Fransa kralı VIII.Charles, 18.000 kişilik ordu ve atla çekilen 40 araba ve daha çok sayıda toptan oluşan ordusuyla, Napoli' ye değin yarımadayı birkaç hafta içinde sildi süpürdü. Aylarca dayanacağı beklenen kaleler birkaç günde düştü.
Reklam
Hem Portekizlilerin , hem de Japonların Çin kıyılarının yakınında kaçakçılık ve ticaret ağına karıştıkları gerçeğinden hareketle, Japonların Avrupa ateşli silahlarını ilk kez 1542'de görmüş olmaları ve bu tür silahların Japonya'ya ilk kez bu tarihte getirilmiş olması pek mümkün değildir.
Sayfa 225Kitabı okudu
Osmanlılar 1517'de Mısır'ı fethedene kadar Hint Okyanusu'nda görünmemişlerdi ama olası aracılar da eksik değildi. Çin belgeleri, Osmanlı paralı askerlerinin 1524 'te Pekin'e gittiğini göstermektedir.
Sayfa 178Kitabı okudu
Tarihsel olarak, Türkler ateşli silahların bulunmasından önceki ve sonraki yüzyıllarda Hindistan'ın büyük bir bölümünü fethettiler ve yönettiler.
Sayfa 162Kitabı okudu
Ateşli silahların, İslam âlemine doğrudan Çin'den mi yoksa dolaylı olarak Avrupa'dan mı geldiği aslında açık değildir. İslam âleminde ateşli silahların ilk kanıtlanan kullanımı Mısır'da olduğundan, deniz yoluyla doğudan ya da batıdan gelmiş olabilir. Ancak ateşli silahlar Mağrip'e İspanya'dan , Türkiye'ye Balkanlar'dan gelmiştir.
Sayfa 107Kitabı okudu
Ateşli silahlar Çin 'de yüzyıllar boyunca kullanıldı. Barut ve ateşli silahlar, başka yerlere de hızla yayıldı. 1200'lerde barutun yaygın olarak bilindiği görülmektedir. Kuşkusuz, Avrupalılar ateşli silahlara 1300'lerin ilk yarısında sahip olmuşlardı. Ateşli silahlara Araplar 1300'lerde , Türkler, İranlılar ve Hintliler de 1400'lerden önce sahip oldular; her biri ateşli silahları doğrudan ya da dolaylı olarak Avrupalılardan aldılar.
Sayfa 2 - Türkiye iş Bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
18 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.