Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kerim Özcan

Kerim ÖzcanGündönümü yazarı
Yazar
8.5/10
15 Kişi
39
Okunma
1
Beğeni
1.300
Görüntülenme

Hakkında

1976 yılında Elbistan’da doğdu. Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans derecesini aldıktan sonra aynı alanda yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Doktora ve post doktora aşamalarında İngiltere’de Leicester ve Keele üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak çalıştı. Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Elbistan, Kahramanmaraş, Türkiye, 1976

Okurlar

1 okur beğendi.
39 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bu dünyaya şans eseri gelenlerin şans eseri yaşaması en doğrusuydu.
Sayfa 273Kitabı okudu
Dağların yüksekliğini, ağaçların rengini, ateşin sıcaklığını, ekmeğin tadını, sevişmenin hazzını bilmek zorunda değildim. Hiç bilmemek bilip de mahrum kalmaktan daha kolay olmalı.
Sayfa 282 - İletişimKitabı okudu
Reklam
Hayat nazlı bir aşık gibi... Ona katlanman için ümitler veriyor sadece.
Sayfa 230Kitabı okudu
Ne büyük saadet birilerine yük olma hissinden kurtulmak.
Sayfa 120Kitabı okudu
Yol meçhul, han garip, vakit dar Elimden çekiyor kayıp zamanlar.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
284 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kitap için yapılan yorumlarda da bahsedildiği üzere yazarın ilk romanı olduğunu düşünürsek çok çok güçlü bir ilk roman. Polisiye romanları pek tercih etmesem de bu romanı hem salt bir polisiye olarak değerlendirmek haksızlık olur hem de polisiye çizgisiyle de gayet tatmin edici, gizemli, kurgu ve anlatımıyla gayet başarılı bir roman olmuş.
Gündönümü
GündönümüKerim Özcan · İletişim Yayınevi · 201739 okunma
284 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Polisiye romanları seviyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Yazarın ilk romanı olmasına rağmen içerik, olay örgüsü açısından gayet başarılı. Çok tanınmayan bu yazara bir şans verin.
Gündönümü
GündönümüKerim Özcan · İletişim Yayınevi · 201739 okunma
284 syf.
8/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Bir ilk roman: Gündönümü Son dönemde çağdaş Türk edebiyatından yeni isimler okuyorum. Özellikle "ilk roman" örnekleri okuma radarıma bir şekilde giriyor. Bu "ilk roman"lardan biri de Kerim Özcan'ın "Gündönümü". Romanda kesişen hatta birbirinin ömrünün önünü kesen karakterler var: Cemre, Yeliz, Nagehan, Bahtiyar Hoca, Melih, Atıf.... Bu isimlerin içinde başkarakterimiz Cemre. Roman, Cemre'nin yaşadıklarını merkeze alarak Yeliz'in, Nagehan'ın, Bahtiyar'ın, Melih'in, Atıf'ın yaşantısını aktarıyor. Roman caminin gasilhanesinde Bahtiyar Hoca'nın Cemre'nin çıplak cesedini bulmasıyla başlıyor. Polisler gelmeden Cemre'nin cesedinin yanında bulduğu, Cemre'nin günlüğü, defter, Bahtiyar Hoca'yı bir iç hesaplaşmasına götürüyor. Sadece onun da değil yukarıda saydığım karakterlerin neredeyse hepsinde benzer durumlara şahit oluyoruz. Yazarımız, romanında polisiye baharatını da kullanmış. Siz de Cemre'nin başına ne(ler) gelmiş olabileceği hakkında kafa yoruyorsunuz. Bakalım, bu konuda çıkarımlarınız ne kadar tutacak? Yazarın anlatımını, kurgusunu beğendim. Kurguda bir ara Tanzimat tesadüflerinin ayak izlerini görsem de yazar bundan çabuk sıyrılıyor diyebilirim. Bir başka ifadeyle bu durum, romanın sürükleyiciliğine ket vurmamış. Akıcı bir dili olan "Gündönümü"nü okumanızı öneririm. İyi okumalar dilerim.
Gündönümü
GündönümüKerim Özcan · İletişim Yayınevi · 201739 okunma