Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Levent Bilgi

Levent BilgiRojin yazarı
Yazar
6.3/10
9 Kişi
101
Okunma
13
Beğeni
3.617
Görüntülenme

Levent Bilgi Sözleri ve Alıntıları

Levent Bilgi sözleri ve alıntılarını, Levent Bilgi kitap alıntılarını, Levent Bilgi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur'an'ın hakikatlerinin heyecanını, mutluluğunu duymamak. Galiba ruhun ölmesi bu...
Reklam
"Bu zamanın en büyük problemlerinden biri çokluk içinde boğulmaktır. Herkes, her şeye koşmakta, her şeyle ilgilenmekte, her zaman koşmakta. Artık vakitler insanlara yetmez oldu."
Her Risale ötelerdeki ve içimizdeki meçhul âlemlerin kapılarını açan bir anahtardır.
Risale-i Nur delil ve bürhan üzerine bina edilmiştir. Her söylenilen sözün ve iddianın Kur'an veya hadise dayanan bir delili vardır. Bu delile ulaşmanın yolu, hür bir fikir ile muhatap olmaktır. Belli peşin fikirlerle yaklaşılan hakikatin hakikat olduğu da anlaşılmaz.
Mevcut olanı, bir çırpıda okuduğumuz eserleri bir daha okuma ihtiyacı hissetmeyiz. Risalelerin bir kerameti de her okunuşta yeni bir ufuk göstermesidir. O gizemde tatlı bir sır saklıdır.
Reklam
Her Risale büyük bir hazinenin kapısıdır. İnkişaf edip etmemesi büyük oranda bizim meyil tarzımıza bağlıdır.
Risale-i Nur keşfedilmeyi bekleyen büyük bir hazinedir. Bu hazine denizin büyüklüğünden ürkmeyip yelken açan kahramanları beklemektedir.
Risale-i Nur külliyatı;
1. İmanı olmayanı, imana getirir. 2. İmanı zayıf olanın imanını kuvvetleştirir. 3. İmanı kavî ve taklidî olanın imanını tahkikî yapar. 4. İmanı tahkiki olanın imanını genişlendirir. 5. İmanı geniş olana, bütün kemâlât-ı hakikiyenin medarı ve esası olan marifetullahta terakkiyat verir, daha nurani, daha lak manzaralar açar.
Gündüzalp'e göre dikkatli bir Risale okumanın şartları şunlardır;
1. Çalışırken rahatlık temin edilmelidir. 2. Çalışılan yeri sık sık havalandırmalı, mümkünse açık havada çalışmayı tercih etmelidir. 3. Ziya, ışık iyi olmalı ve gelmelidir. 4. Gürültü olmamalıdır. 5. İnsanı meşgul eden başka şeyler bulunmamalıdır. 6. Dikkatle Risale okumak için özel bir gayret ve irade gösterilmelidir. 7. Zihnimiz okuduğumuz esere yönelmelidir. 8. Nizamlı, intizamlı bir hayat sürülmelidir. 9. Bir işi başarmadan başka bir işe el atmamalıyız. 10. Bir işi yaparken, sanki bütün hayatımız ona bağlıymış gibi hareket etmeliyiz. 11. Zihnen çalışmak dikkatli olmaktır. Tefekkür etmek, dikkatin bir noktaya teksif ve temerküzünden başka bir şey değildir. 12.Yemekten hemen sonra çalışılmamalıdır. 13. Risale-i Nur'a daimi ve muntazam bir şekilde çalışılmalıdır.
Reklam
Arzulardan yapılan fil orduları üzerimize saldırırken, Risalelerin Dâvûdî sesi Ebabil kuşlarının kurşunları gibi istilacıları yerle bir edecektir.
Bir gün havadan geçmekte olan uçakları göstererek Üstad şöyle dedi: "Bakın, uçaklar geçiyor. Bana, 'Said sen havada uçacaksın.' deseler, kabul etmem. Risale-i Nur ile meşgul olurum."
Risale-i Nur okumalarımızda akıl ikna edilmeli ki, kalp tatmin olsun. Akıl midesinde hazmolunmayan bilgi kalbe giderse onu tatmin etmez.
Her Risale sizi önce bir imtihana tâbi tutar. Layık mısınız, değil misiniz, anlamak ister. Toprak bize her an ulaşabileceğimiz kadar yakındır. Altın ise özel aletler, özel bir ilim, ihtimam ve mücadele ister çıkarılması için. Bediüzzaman'ın madenleri ise manevidir. Çok daha derinlerdedir. Çıkarmak için fedakârlık ister, kayaları delecek sabır, zaman, meşguliyet ister.
Risalelere ne kadar dost olduğunuz, onunla olan beraberliğinizin kemiyeti ve keyfiyet ile ölçülür. Onu öylesine haftada bir, ayda bir veya sadece toplu derslerde hatırlıyorsak, o da bize hakikatlerini o kadar açarak mukabele eder. O hazineye girmenin yolu, onun bize değil, bizim ona, her gün ve şahsî olarak ihtiyacımızı anlamamızdan geçer.
120 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.