Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mahmud Ebu Muaz

Mahmud Ebu MuazYaratan Allah Yöneten Kim? yazarı
Yazar
Çevirmen
9.4/10
26 Kişi
98
Okunma
7
Beğeni
2.566
Görüntülenme

Mahmud Ebu Muaz Sözleri ve Alıntıları

Mahmud Ebu Muaz sözleri ve alıntılarını, Mahmud Ebu Muaz kitap alıntılarını, Mahmud Ebu Muaz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kadınların mağazalarda, fuarlarda ve topluma açık olan tüm işletme merkezlerinde teşhir edilmesi, kadının para kazanma aracı olarak görülüp bir meta gibi kullanılması, yüzüne gözüne küp küp boya sürülüp gayri İslâmi elbiseler giydirilerek “özgürlük” adı altında sahneye çıkartılıp, aslında özgürlüğünün elinden alınması da ayrı bir faciadır. Allahu Teala’nın değer verdiği ve üstün tuttuğu kadın, bu şekilde toplum arasında basit ve önemsiz bir hale getirildiğinden, gayri meşru ilişkiler çoğalmış, eşler birbirlerini aldatacak konuma gelmiş ve cinayetler çoğalmıştır.
“Hüküm yalnızca Allah’a aittir.” (Yusuf: 40) “Allah, hiç kimseyi hükmünde ortak kabul etmez.” (Kehf: 26)
Reklam
"Kim Allah’ın hükümleri ile hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir." (Maide Suresi 44)
Ey insan ! Seni yaratan, seni şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan kerem sahibi olan Rabbine karşı seni ne aldattı ? (İnfitar: 6, 8)
Bugünde geçmiş ümmetlerdeki; Allah'a inanan, O’na birtakım ibadet içerikli amelleri sunarak, O’nun adını sıkça anan, göklerin ve yerlerin yaratıcısı olarak Allah'ı kabul eden fakat yeryüzü idaresini kendilerinde gören tâğutların varlığı mevcuttur. Günümüzde insanların oluşturdukları meclisin içerisinde, lâiklik çatısı altında toplanan bir grup insan, Allah'ın yaratmış olduğu kullarına şeriât dışı yasaklar ve serbestler belirleyerek onlara hükmetmektedirler.
Resulullah efendimiz (s.a.v) "Evet, âlim ve hahamları (yöneticileri) onlara helâli, haram, haramı da helâl kıldılar. Ve onlar da kendilerine itaat etti. İşte onların yöneticilerine ibadet etmesi budur", buyurdular.
Reklam
Neden ?
Düşünün ki günümüz tâğutları bir gün mecliste toplanıp da: “Biz yeni bir yaratma tasarısı düzenledik. Bundan böyle biz de yaratacağız” deseler, ne derdiniz? Vereceğiniz cevap tabi ki olumlu bir cevap olmayacaktır. Onların kâfir olduklarından şüphe dâhi etmeyeceksiniz. Peki, aynı tâğutlar meclislerinde toplanarak: “Biz; içki, kumar, faiz, zina, miras hukuku vs… gibi konularda yeni kanun tasarıları çıkarttık” dediklerinde neden aynı tepkiyi vermiyoruz? Aynı âyetin içerisinde Allah'ın yaratmanın ve hükmetmenin yalnızca kendisine ait olduğunu bildirmemiş miydi?
O size istediğiniz her şeyden verdi. Allah'ın nimetini sayacak olsanız sayamazsınız. Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür ! İbrahim Suresi: 34
sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız? muminun/115
“Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz sonunda bize döndürüleceksiniz.” (Enbiya: 35)
Reklam
" Tâğûttan ve ona ibadet etmekten kaçınan ve içtenlikle Allah’a yönelenler için müjde vardır. O halde kullarımı müjdele, ki onlar; sözü işitirler ve en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın kendilerini hidayete erdirdiği kimselerdir ve onlar, temiz akıl sahipleridir. " Zümer Suresi 17-18. Ayet
Sayfa 104Kitabı okudu
“Kim Allah’ın kitabı ile hükmetmezse, işte onlar kâfir olanların ta kendileridir.” (Maide: 44) “Eğer onlara itaat eder, tâbi olursanız, muhakkak ki siz de müşrik olursunuz.” (Enam: 121)
Mekkeli müşrikler de Allah'a inanan, bir kısım ibadetleri O’na sunan insanlardı. Fakat buna rağmen Resulullah s.a.v onlara Lâ ilâhe illâllah demelerini ve Müslüman olmalarını söylemişti. Bu kişileri müşrik konumuna sokan amelleri ise; Allah'a inanıp ibadet etmelerine rağmen, O’ndan başka ilâh edinerek hâkimiyeti tâğutlarda görmeleri ve onlara bu noktada itaat etmeleriydi. Kaldı ki müşrik kelime anlamı olarak da Allah'ı inkâr eden değil, O’nun vasıflarına birilerini ortak eden demektir. Kur’ân-ı Kerim’in mesajı da sadece Allah'ın varlığını kabul edin değildir. Kur’ân-ı Kerim’in genel mesajı, varlığını kabul ettiğiniz Allah’dan başka ilâh edinmeyin mesajıdır.
Tanımak ile gereği gibi tanımak arasında çok fark vardır. İnsan, Rabbinin bir takım hak ve yetkilerini bilebilir. Bunlara yakînen iman da edebilir. Fakat buna rağmen Allah'a ait olan hak ve yetkileri bir başkasına da vermesi, Rabbini gereği gibi tanımamasının neticesidir.
Günümüz tâğutları, kendi kitaplarının şeriâtine (Kur’ân’a) göre, zinayı suç olarak kabul etmeleri gerekirken, aksine bu fiili yasaları ile serbest hale getirmiş ve insanların bu fiili rahatça işleyebilmeleri adına onlara kolaylık sağlayarak ülkenin belirli bölgelerinde genelevleri açmışlardır.
242 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.