Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Marcel Mauss

Marcel MaussSosyoloji ve Antropoloji yazarı
Yazar
8.2/10
11 Kişi
39
Okunma
12
Beğeni
2.026
Görüntülenme

Marcel Mauss Sözleri ve Alıntıları

Marcel Mauss sözleri ve alıntılarını, Marcel Mauss kitap alıntılarını, Marcel Mauss en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Husumet ve rekabet her şeyin temelini oluşturur.
Sayfa 148
Subjektif düşünceleri objektif hale getirmeye ve bireysel illüzyonları genelleştirmeye olanak veren şey inançtır.
Sayfa 191Kitabı okudu
Reklam
Din, büyüdeki başarısızlıklardan ve hatalardan doğmuştur. Başlangıçta tereddütsüz bir şekilde düşüncelerini ve bu düşünceleri bağdaştırma biçimini nesnelleştiren, kendi kendine telkin ettiği düşünceler gibi şeyleri yarattığım tasavvur eden ve kendi davranışlarına hakim olduğu gibi doğal güçlere de hakim olduğunu sanan insan, sonunda dünyanın kendisine karşı direndiğini fark etmiştir; ve dünyayı, bir zamanlar kendisine mal ettiği gizemli güçlerle donatmıştır hemen; kendisi tanrı olduktan sonra, dünyayı tanrılarla doldurmuştur.
Yuvarlak Masa
Marangoz Arthur'a şöyle dedi: "Sana çok güzel bir masa yapacağım, bin altı yüz kişi ve daha fazlası oturabilecek ve etrafinda dönebilecek ve hiçbiri dışarıda kalmayacak... Hiçbir şövalye kavgaya girişemeyecek, zira burada yukarı seviyedekiyle aşağı seviyedeki aynı zeminde olacak."
Sayfa 264
Toplumlar, kendilerinin, alt-gruplarının ve nihayet bireylerinin ilişkilerine, vermeye, almaya ve geri vermeye istikrar kazandırmayı bildikleri ölçüde gelişmişlerdir. İşe başlamak için öncelikle mızrakları bırakmayı bilmek gerekmiştir.
Sayfa 263
Ko Maru kai atu Ko Maru kai mai ka ngohe ngohe. “ Aldığın kadar ver, her şey çok iyi olacak.”
Sayfa 245Kitabı okudu
Reklam
Bütünlüklü bir millet belirli bir derecede demokratik bir merkezî iktidar ile her halükarda milli egemenlik kavramına sahip ve genellikle sınırları bir ırk, bir medeniyet, bir ahlak yani tek kelimeyle millî bir karakterle belirlenen sınırları olan, yeterince bütünleşmiş bir toplumdur. Bu unsurlardan birkaçı eksik olabilir; demokrasi Almanya ve Macaristan'da kısmen, Rusya'da ise tamamen eksikti; Belçika ve İsviçre'de bir dil birliği yoktur; Büyük Britanya bütünleşmiş bir toplum değildir (İskoçya özerk bir şekilde yönetilmek tedir). Fakat tamamlanmış milletlerde tüm bu unsurlar birbirleriyle örtüşür. Bu örtüşmeler nadirdir ancak tam da bu nedenle dikkate şayan ve eğer fikrimizi beyan etmemize müsaade varsa, daha güzeldirler. Çünkü toplumları, hayvanlar ya da bitkiler gibi ele alarak, hatta siyasal ön yargılara kapılmadan değerlendirmek mümkündür.
Bağımsızlık kavramı vatan kavramıyla kendini gösterir ve bunun birtakım sonuçları vardır: bayrak kültü, geri alınmamış topraklar düşüncesi, askerî sınırların emniyetine ilişkin kaygı, mağlubiyet karşısında duyulan intikam hissi, her türlü iç müdahaleye, egemenlik hakkına karşı yapılan her türlü saldırıya, tüm diplomatik entrikalara ve askerî tehditlere karşı direniş. ... Bağımsızlığın ikinci tezahürü ekonomiktir. Bunu da eş derecede önemli olarak kabul etmek gerekir. Bu barış dönemine kadar ve hatta günümüzde, bilinen en geniş beşeri ekonomik birlik millettir.
Bütün ahlaki çabamız zengin "din adamının" düşüncesiz ve aşağılayıcı himayesini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.
Sayfa 377Kitabı okudu
“Avrupalı milletler, Fransız hukukunun tamamı gibi , Cermen ve Romalı unsurların karışımından başlayan bir evrimin ürünüdür.”
Sayfa 27
45 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.