Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Margot Fleischer

Margot Fleischer20.Yüzyıl Filozofları yazarı
Yazar
7.0/10
2 Kişi
9
Okunma
1
Beğeni
1.220
Görüntülenme

Margot Fleischer Gönderileri

Margot Fleischer kitaplarını, Margot Fleischer sözleri ve alıntılarını, Margot Fleischer yazarlarını, Margot Fleischer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Felsefenin meyvesi 'felsefi cümleler' değil, cümlelerin aydınlatılmsıdır.
Sayfa 75
Dile getirelemeyen şeyler hakkında sükut etmek gerek.
Sayfa 75
Reklam
Mutlak özgürlük anlayışı da insanlar arası ilişkiler bakımından mutluluk vaadetmez.
Sayfa 45
İyi (mutlu ve ahlaklı ) bir hayatın olabilirliğini yeniden görmek, ütopyadır. Bloch
Sayfa 43
Esas olan şudur; anlamlı -özel hususları etkisizleştiren akılcılığı kendisine müttefik seçmiş olan, baskıcı hükümranlıktan kurtulmak... Marcuse
Sayfa 42 - İlya
"Dayanışma içindeki insanların müşterek dava olarak gördükleri ihtilal, anlamın ta kendisidir." A. Camus
Sayfa 42
Reklam
"Hayatın değeri, saçma olan şeylerle yok sayılmaz." A. Camus
Sayfa 42 - İlya
Eee bu ne şimdi..?
"Düşünmek, günün birinde dünyanın ufkunda bir yıldız gibi asılı kalacak olan, bir tek fikirle yetinmektir... Tanrılara yetişemedik" Heidegger
Sayfa 39 - İlya
Durkheim, "Toplumsal yaşamın, içinde yer alan şahısların kafalarındaki kavramlarla değil ,aksine, bilinç tarafından fark edilmeyen daha derin nedenlerle açıklanması gerektiği" fikrini savunur.
Sayfa 35 - İlya
Bilimin baz aldığı felsefeyi reddetmek...
Felsefe, fiziksel dünya görüşünün başladığı yerde biter. Quine
Sayfa 32
Reklam
Camus, dünyadaki kötülükler göz önüne alındığında, Tanrının nasıl var olabileceğine yönelik sorunun cevaplanamayacağında direnmektedir.
Sayfa 28 - İlya
Felsefe sert bir bilimdir ve ahlakın ta kendisidir ve bu yönde işlenmesi gerekir. Husserl
Sayfa 16 - İlya
Hayatın anlamına, yani dünyanın anlamına Tanrı diyebiliriz. Buna Tanrı’nın baba motifini de ekleyebiliriz. Dua, hayatın anlamına yöneliktir. (Wittgenstein)
Sonra vay efendim neden kıta felsefesinin sonu geldi. Sevmedim seni kara çocuk.
Felsefenin doğru yöntemi aslında şu olmalıdır: Sadece söylenebilir olanı, yani doğa bilimleriyle ilgili önermeler gibi, felsefeyle alakası olmayan şeyleri söylemek. Sonra da, başka biri her ne zaman metafizikle ilgili bir şeyler söylemek isterse, cümlelerindeki belli bazı işaretlere anlam vermemiş olduğunu o kişiye kanıtlamak. Bu yöntem o kişi için tatmin edici olmaz gerçi. Ona felsefe öğrettiğimiz duygusunu duymaz. Ama yegane ve kesin doğru yöntem, bu yöntemdir. (Wittgenstein)
Nietzsche'yi sadece Salome üzerinden değerlendirenlere
Nietzsche ile ilgili olarak şunu söyleyebiliriz ki Avrupa'nın 20'inci yüzyıldaki manevi atmosferi sonraları onun hakimiyeti altına girmiştir. Ancak 20'inci yüzyıldaki filozoflara olan dolaysız etkisi, mevcut ortak noktalar nedeniyle belki tahmin edileceği kadar çok değildir. Foucault'nun Nietzsche'yi felsefi şok olarak algıladığına daha önce değinmiştik. Ayrıca genç Bloch'u ve Marcuse'i. ama özellikle de Camus'yu ve Sartre'ı ve mutlaka Heidegger'i zikretmek gerek. Heidegger 1936'dan 1942'ye kadar Freiburg'ta Nietzsche üzerine binden fazla ders vermiştir.
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.