Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Maurizio Ferraris

Maurizio FerrarisYeni Gerçeklik Manifestosu yazarı
Yazar
8.6/10
6 Kişi
18
Okunma
3
Beğeni
533
Görüntülenme

Maurizio Ferraris Sözleri ve Alıntıları

Maurizio Ferraris sözleri ve alıntılarını, Maurizio Ferraris kitap alıntılarını, Maurizio Ferraris en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sonsuz ve belirsiz gelecek tasarısını geri çekilme izler ;belki de gelecek çoktan buradadır ve bütün geçmişlerin toplamıdır, ardımızda büyük bir gelecek vardır...
Kolektif Kitap
Reklam
Ruhun karanlık kuyularında ne görünmez kavramlar ne de gerçekçi resimler vardır, zira gerek belirli bir uygulama olmadan karşıt olma­ma ilkesini düşünmek, gerek tanıdığımız kişilerin yüzlerini yeniden şekillendirmek hayli zordur,
Ama gerçek şu ki, bir imge her zaman bir imgeden daha fazlasıdır, bir şeyin temsilidir, izidir; yani kesinlikten (chiarezza) daha öte bir şey olan ayırma (distinzione), imgelemin ve onun ürünlerinin bir sonucu­dur (zira mutlak bilgi üzerinde çalışılması gereken bir hipotezdir). O yüzden, her zaman için, estetik mantığın, mantık da estetiğin için­ de yer alır.
Bir imgenin, yalnızca açık biçimde referansta bulunduğu nesneyi veya kişiyi temsil ettiğini düşünmek gerçek bir saflık olur.
İmgelere dair çıkarsama;
Önemli olan, ideogram, hiyeroglif ve alfabe arasında bir boşluk değil, sürekli bir ilerlemenin olmasıdır. Nitekim, formlar ilkesel ola­rak doğada, uzamda bulunurlar, önemli olan onlara atfedilen anlamdır.
Reklam
Gönüllü unutuşun imkânsızlığını göstermek için, hazırda bulunanların hiçbirinin kırmızı bir fili düşünmemesi şartıyla çamuru altına dönüş­türme vaadinde bulunan simyacı anekdotu anlatılır. Bu imkânsızlık gerçektir, çünkü tam da unutulmak istenen şey tekrardan hatırlatılır.
Gerçek varoluş nedir? Gerçek varoluşun yerinin vizyon olduğunu söylemek acele bir cevap olur, çünkü söz konusu olan bir rüya ya da serap olmasa da vizyon gelip geçici olabilir.
Günler günleri izler ve biz her hareketimizde kamusal imgemiz deni­len şeyden nelerin gittiğini ve gerçekte sahip olduğumuz yegâne şeyin özel imgemiz olduğunu düşünürüz. İmgeler olmadan da gayet iyi düşü­nülebileceğini savunan karşıt tez de tümüyle saçma değildir.
İmgelem, duygu ve akıl arasındaki sınırlara yerleştirilmiş bir işlevden ziyade, duygu ve aklı önceleyerek onları mümkün kılan şeydir.
Reklam
Thukydides de tarihi karakterlere büyük ölçüde kendi uydurduğu konuşmalar yaptırıyordu, ama iletişim ve kayıt toplumunda, tam da çevrimiçi malzemenin miktarından dolayı bir statü değişikliği olduğu görülüyor. Ve bunun genel etkisi, sadece gerçeklikle kurmaca arasındaki sınırın değil bilim, din ve batıl inanç arasındaki sınırın da ortadan kalkması yönünde gerçekleşiyor.