Medaim Yanık

Medaim YanıkÇocuk Yetiştirirken yazarı
Yazar
7.9/10
43 Kişi
213
Okunma
19
Beğeni
3.210
Görüntülenme

Hakkında

Prof. Dr. Medaim Yanık, Tıp eğitimine 1987 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nde başladı. 2000 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde ruh sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. 2000-2005 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği ve bölüm başkanlığı yaptı. 2005 yılında Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında doçent oldu. 2005–2009 yılları arasında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim ve klinik şefi olarak görev yaptı. Bu dönemde hem Bakırköy’de hem diğer ruh sağlığı hastanelerinde elektrokonvulsif terapinin anestezili ve kas gevşeticili yapılmaya geçiş sürecini yönetti. Aynı dönemde Sağlık Bakanı’nın ruh sağlığı alanında danışmanlığını yaptı. Bu dönemde “Ruh sağlığı eylem planının yazılması”, “Toplum ruh sağlığı modeline geçiş”, “Psikiyatri hastanelerinin iyileştirilmesi”, “Psikiyatri hastanelerinin mimarisi” konularında çalıştı. 2009-2015 arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde psikoloji bölümünün kurucu öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010 yılında profesör oldu. 2017 yılında İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyeliğine başladı. Aynı zamanda özel muayenesinde hizmet veriyor. Uzmanlık tezini çocukluk çağı travmatik yaşantıları ve dissosiyatif bozukluklar alanında yaptı. Tezinde çocukluk çağında yaşanan fiziksel, duygusal ve cinsel travmaları unutup yeniden hatırlanması ve dissosiyatif belirtilerle ilişkisini araştırdı. Dissosiyatif kimlik bozukluğu olan hastaların psikoterapisi uzmanlaştığı alanlardan biridir. Aynı zamanda “aile ve eş ilişkileri” alanında çalışmaktadır. Prof. Dr. Yanık’ın uluslararası dergilerde yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır.
Tam adı:
Prof. Dr. Medaim Yanık
Unvan:
Akademisyen, Yazar

Okurlar

19 okur beğendi.
213 okur okudu.
9 okur okuyor.
138 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
''Çoklu kişilik bozukluğu, bilincin, belleğin, kişiliğin ve algının parçalanmış olması durumunu ifade eder.''
''Travmatik durumlarla karşılaşan çocuk zihni, yaşadığı yoğun acı ve zorluğa dayanamaz; bu sebeple acıları diğer bir zihnin taşıyacağı şekilde zihni böler. Böylece zihnin bir parçası sanki bu zorlukları yaşamıyormuş gibi olur, acılar ayrışan zihinde tutulur.''
Reklam
Çocuğu cinsel istismardan korumak
Çocuğunuzun hayatını gözlemlerken cinsel istismara uğrayıp uğramadığını da takip edin. Çocuklarınıza cinsel istismardan korunma eğitimi verin. Örneğin yabancı biriyle bir yere gitmemesi, bedenine kimsenin dokunmasına izin vermemesi, anne-babaya karşı sır tutmaması konularını konuşun. İstismarcının genellikle ev içinde veya eve kolay girip çıkan biri olabileceği gerçeğini unutmayın. Çocukların "Şu kişiyle görüşmek istemiyorum.", "Şu kişi evimize gelmesin!" şeklindeki sözlerini her zaman ciddiye alın. Ders başarılarında ani düşüşleri, davranışlarındaki hızlı değişimleri fark edip sebebini sorgulayın.
Çocuğun dünyasından haberdar olmak
Bazı çocukların iç dünyalarında travmaya sebep olan ama "sır" olarak tuttukları yaşantıları oluyor. Anne-baba olmak çocukların bu sırlarını paylaşabilecekleri yakınlık ve dikkatte olmayı gerektiriyor. Çocukların hem iç dünyalarından hem sosyal yaşamlarından haberdar olmayı gerektiriyor. Bu sebeple çocukla derinlikli muhabbetler yaparak dünyasında neler olduğundan haberdar olun.
Dissosyatif kişilikler
''Gerçek dünyaya uyum sağlayamadıkları, gerçek dünyada kendilerini gerçekleştiremedikleri ya da bu alanlarda umutsuz oldukları, harekete geçmek istemedikleri için dış dünyaya sırt çevirip zihnin içindeki hayal dünyasında vakit geçirmeyi tercih ediyorlar.''
Mutluluk sahici olmazsa, dışa yansımaz Gözler gülmez, bakışlar canlı olmaz.. Prof.Dr.
Medaim Yanık
Medaim Yanık
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
163 syf.
7/10 puan verdi
Dissosiyatif kimlik bozukluğu üzerine yazılmış olan teknik uygulama kitabı. Yazar, teoriden ve kuramlardan uzak, klinik uygulamalarından hareketle elde ettiği verileri metinleştirmiş bu kitapta. Bu anlamda dissosiyatif kimlik bozukluğu tedavisinde kullanılmak üzere bir çok önbilgi sunuyor. Okurdan çok teknik uzmanına hitap eden bir içeriğe sahip. Dolayısıyla bir akışı yok. Yine de konu özelinde detaylı bilgi için oldukça ideal diyebilirim.
Bölünmüş Zihinler
Bölünmüş ZihinlerMedaim Yanık · İstanbul Tıp Kitabevleri · 201818 okunma
163 syf.
10/10 puan verdi
Biz
Tanıştığım kimi hastalar DKB'yi hastalık olarak değil de süperkahraman olmak gibi görürdü. Ben hep bunun içinden çıkmak isterdim. Ben sadece ben olmak istedim. Kimliklerimin arasında kendimi bulamazdım. Hepimiz bazı olaylardan yaralanarak çıkmış ve topu bir diğer kimliğe atarak kurtulmuş kişilerdik. Haliyle de birbirimize düşmandık. Birliğin ve dayanışmanın ne olduğunu bilmezdik. Bencillik yapıp şimdi kontrol bende derdik. Kimi zaman çocuk kimi zaman alkolik kimi zaman da öfke saçan bir canavardık. Kendinden ne kadar uzaklaşırsan, alterler daha fazla kontrol sahibiydi. Kendimi tanımayı, sevmeyi ve nelerden hoşlandığımı öğrenmeye adamıştım. Şimdi tek kişi olmanın nasıl olduğunu anlıyorum, öğreniyorum. Bu kitap kimliklerimle barışmamı ve birlik bilincine inanmamı sağlamıştı. Ufacık bir sandalda 15 kişilik bir denge oyunuydu. Biri düşerse hepimiz düşerdik. Biz de birbirimizi sevdik.
Bölünmüş Zihinler
Bölünmüş ZihinlerMedaim Yanık · İstanbul Tıp Kitabevleri · 201818 okunma
160 syf.
8/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Merhaba Sevgili Kitap Dostları! Bugün sizlere, Medaim Hoca'nın bir solukta bitebilen "Dest-i İzdivaç"ı tanıtmak istiyorum! Medaim Hoca'nın derslerindeki sakin ve yumuşak ses tonu, anlatım tarzı ve verdiği örnekler, benim için her zaman özlenen ve hatırlanması gereken unsurlardır. Şükür ki YouTube'da bu kitapla ilgili
Dest-i İzdivaç
Dest-i İzdivaçMedaim Yanık · Hayykitap · 201629 okunma
Resim