Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Çalışkan

Mehmet ÇalışkanKadınlar Cehennemi yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
6.7/10
3 Kişi
10
Okunma
2
Beğeni
820
Görüntülenme

Mehmet Çalışkan Gönderileri

Mehmet Çalışkan kitaplarını, Mehmet Çalışkan sözleri ve alıntılarını, Mehmet Çalışkan yazarlarını, Mehmet Çalışkan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan ne melekler gibi mutlak iyiliğe yöneltilmiş ne de iblis gibi, mutlak kötülük içerisindedir. İnsan fıtratının gereği vahye kulak verirse iyi yönlerini yükseltecek, olumsuz yönlerini aşağı çekecektir. Mücadele ve mücahedesi doğrultusunda meleklerden üstün olmak da, tüm mahlûkattan aşağı olmak da insanın kendi eline bırakılmıştır. "Şüphesiz biz ona (doğru) yolu gösterdik. İster şükredici olsun, ister nankör." İnsan Sûresi/3.
Sayfa 105 - İlahiyat Yayınları
Takvâ, müminin hayatının bütününde geçerli ve belirleyici bir ölçüttür. İbadet, iş, dostluk ve arkadaşlık ilişkisinden içinde yaşadığı toplum ve hatta tüm insanlık için yaptığı ve yapması gerektiği her şey takvâyı ilgilendirir. Bunun içindir ki fıkıh âlimleri kılınan bir namazın fasit olup olmadığı hususunda şüpheye düşülse takvâ gereği o namazın tekrar kılınacağını belirtmişlerdir.
Sayfa 77 - İlahiyat Yayınları
Reklam
Çeyiz için tonlarca şey alan bizler VS -
Odaların özelliğinden bahseden rivayetler daha çok onların sadeliği üzerinde durmaktadır. Odaların üzeri yapraksız dallarıyla kaplı, kapıları siyah kıldan çullarla örtülü, evin genişliğinin odanın kapısından evin kapısına kadar yedi zirâ', oda genişliğinin on zirâ', evle beraber oda genişliğinin de on yedi zira' olduğundan söz edilmiştir. Annesinin Ümmü Seleme'nin hizmetinde bulunması nedeniyle Hz. Osman'ın hilâfeti sırasında bu odalara girip çıktığını söyleyen Hasan el-Basrî (ö. 110/728) odaların tavanlarına eliyle dokunduğunu ifade etmektedir. Hz. Peygamber'in evi için ayette "beyt" yerine "hucurât" kelimesinin kullanılması, evin tek olması ve fakat bölümler halinde dokuz odadan oluşması sebebiyledir. Bu odalar Emevî halifelerinden Velid b. Abdülmelik (ö. 162/778) zamanında Mescid-i Nebevî'nin genişletilerek yeniden inşası sırasında mescide katılmıştır. Söz konusu odalar hakkında Sa'id b. Müseyyeb'in (ö. 96/715), "Ben bu odaların kendi haline bırakılmasını ve öylece korunmasını isterdim ki Medine halkı ile dışarıdan gelen Müslümanlar, Peygamberleri nasıl yaşamış ve ne kadar az şeyle yetinmiş olduğunu gözleriyle görsünler" dediği belirtilmiştir.
Sayfa 19 - İlahiyat Yayınları
Ben yalnızlıktan korkmuyorum… Nasıl korkabilirim ki ! Gece de yalnız değil midir? Bütün yıldızlar birbirinden bağımsız aydınlatmaz mı geceyi??
Böyle tuhaf bir his işte! Enkazından sıyrılamadığınız bir iç sesin iç çırpınışları bunlar..
Her gün ağlayan veya her gün gülen insanlar gördünüz mü hiç..?
Reklam
Hayat, zaten böyle değil midir? İnişli çıkışlı, yarım yamalak, eksik fazla, sevinçli hüzünlü, bir ayrı bir barışık…️
“Yüreğimde sakladığım, kimselere anlatmadığım ne çok şey var. Bir şey yapmadan da yorulabiliyormuş insan.”
“İçimde bir şehrin yıkılışını yaşıyorum sanki.”
Yalnızlıkla yol alarak çizdiğim bu hayat mateminde, bazen sahile vuran bir dalga gibi hissettim kendimi. Kelimelere dökmek az kalır.
Reklam
Nasıl geçiyor günün, üstesinden nasıl oluyor da gelebiliyorsun diyorlar…
Bir tamamlayanı olmalı insanın, tam anlayanı….
Düşünmek çok yoruyor insanı biliyor musun..??
Bir insanı bunca kalabalığın içinde yalnızlığa iten şey neydi..??
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.