Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Devrim Topses

Mehmet Devrim TopsesEğitim Sosyolojisi yazarı
Yazar
7.7/10
9 Kişi
55
Okunma
3
Beğeni
1.811
Görüntülenme

Mehmet Devrim Topses Gönderileri

Mehmet Devrim Topses kitaplarını, Mehmet Devrim Topses sözleri ve alıntılarını, Mehmet Devrim Topses yazarlarını, Mehmet Devrim Topses yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Uygarlık Tarihi Sınıfların Çatışmasıdır
Geniş anlamla baktığımız zaman, tarihsel materyalizme göre tarih dediğimiz şey, sınıfların bir mücadele alanı gibi gözükmektedir.
Sayfa 74 - Paradigma AkademiKitabı okudu
Reklam
Bilincimiz dıs dünyayı şekillendirmez, dış dünya bilincimizi şekillendirir.
İnsan düşünceleri, içinde bulunduğu çağın gerektirdiği izleri taşır.
Yenilikleri sağlayan, insanlık kültürünün tarihsel birikimidir.
Toplumun sürekliliğini sağlayan tutum eskiye tutunmak, geleneğe sarılmak ve yeniye karşı çıkmak değil,uygarlığın yeni kazanımlarına uyum sağlamak ve uygarlığı geliştirmektir.
Reklam
127 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
İnsanı düşünen bir canlı olarak kabul ettiğimizde herkesin aklına gelen bazı genel soruların nedenleri ve sonuçlarıyla yazan bilim insanının bakış açısıyla açıklandığı sade ve güzel bir kitap. Kitabın bize sunmuş olduğu uygarlık tarihi kitap kısa olmasına rağmen antropolojiyi de içine alarak aslında insanın yaşamış olduğu ilk dönemden günümüze kadar geliyor. Uygarlığın oluşmasında ve gelişmesinde en önemli faktörler ekonomi,coğrafya ve bilimdir. Bunlara alt yapı dediğimizde uygarlığın üst yapısı ise sanat,felsefe,hukuk ve siyasettir. Kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız ki günümüz Türkiye'sine gelene değin (Tanzimat dönemi,2. Mahmud dönemi, 1950 sonrası Türkiye'si) çok yanlışlar yapılmıştır ve halen yapılmaktadır.Faik Tonguç'un bir köylüyle yaptığı konuşmada köylünün şu sözü beni etkiledi:''Bizi yalnızca askerlik ya da vergi çıktıkça akıllarına getiriyorlar.'' Bu böyle olmamalıdır. Bu ülkede gelir dağılımında eşitlik sağlanmadığı sürece adalet,eşitlik ve kardeşlik lafları edilmemelidir.
Uygarlığın Sosyolojisi ve Türk Modernleşmesi
Uygarlığın Sosyolojisi ve Türk ModernleşmesiMehmet Devrim Topses · Çanakkale Kitaplığı · 20134 okunma
Uygarlık
İslam dünyasının hurafelerden uzak, bilimsel tutumu bilim yoluyla Tanrı'ya ulaşma özlemi, Arap dilinden Batı dillerine yapılan çevirilerle 16.yy Avrupa Röneasansının gelişiminde alt yapı görevi görmüştür.
Sayfa 93 - ÇNK KitapKitabı okudu
Din
Tevrat,İncil ve Kuran'ın temelinde Sümer döneminden kalan efsane ya da mitoslar bulunmaktadır. Bu dönemdeki efsaneler, daha sonra din kitaplarına girmiştir. Örnek olarak insanların büyük bir suyun içinden çıkan toprak parçasından yaratılmış oldukları yönündeki Sümer efsanesi, daha sonra Tevrat,İncil ve Kuran'ın temel anlatılarının birisi olmuştur.
Sayfa 86 - ÇNK KitapKitabı okudu
Din
Sosyolojik anlamıyla din, insanların anlayamadıkları karşısında güçsüz kaldıkları doğa ve toplum olaylarını, tasarladıkları doğa-üstü mistik nitelikli ''güç''lerle açıklamaya yönelmeleridir.
Sayfa 85 - ÇNK KitapKitabı okudu
52 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.