Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Ertan

Mehmet ErtanAleviliğin Politikleşme Süreci yazarı
Yazar
9.3/10
4 Kişi
6
Okunma
2
Beğeni
802
Görüntülenme

Hakkında

1983 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden aldı. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde Atatürk Enstitüsü’nde ve Sosyal Politika Forumu’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. Alevilik çalışmaları, tarihyazımı ve Türkiye siyasal hayatı alanlarında çeşitli dergilerde ve derleme kitaplarda yayımlanan makaleleri mevcuttur. Halen Düzce Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesidir.
Unvan:
Türk Yazar
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1983

Okurlar

2 okur beğendi.
6 okur okudu.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Erken Cumhuriyet dönemi, Aleviler için dikensiz gül bahçesi de değildir.
Sayfa 188Kitabı okudu
Alevileri bir arada tutan tarihleridir. İsyanlar ve katliamlar ise bu tarihlerin asli öğelerdiridir.
Reklam
şuan cemevlerine saldırı oluyor 200 kişi yokuz...
Güner Ümit, 1994 yılında sunduğu popüler yarışma programı esnasında programın hosteslerinden biriyle kurduğu diyalogda Kızılbaş kelimesini ensest ilişkiye gönderme yapar şekilde kullandı. 10 binden fazla kişi Güner Ümit'i protesto etmek için yarışma programının yayınladığı Star TV Binası önünde toplandı.
Sayfa 102Kitabı okudu
Pir Sultan kültürünü benimsemek hem cem törenlerine katılmak,hem deyiş ve nefesleri icra etmek, hem de zulme karşı direnmek demekti.
Sayfa 177Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
296 syf.
8/10 puan verdi
·
32 saatte okudu
Kısa ve özet bir şekilde incelemek istiyorum. Yazar yer yer Türk İslam sentezinin getirdiği ve oryantelist bakışın etkileri ile ele almış bazı konuları misal Cem Vakfı ve Pir Sultan Abdal gibi iki derneği baz almış. Yer yer Kürt Alevi örgütlülüğüne de değinse de yetersizdir. Çok es geçmiş. Zülfikar dergisinden bahsetmesi biraz beni mutlu etti. Alevi Hareketinin tüm katliamları anması ve Dersim Katliamı üzerine bir şey dememesi resmen Turnusol Kağıdı işlevi görüyor. Örtük Politikleşme kavramını çok sevdim, bana kesin lazım olur:)) Aleviliği Cemevleri ve Laik eğitim gibi iki kıskaca alıp sokaktan uzak tutmaya çalışanlara karşı eleştirel bir yaklaşımda var bu iyi ama daha çok liberal kalmış yazar. Alevilerin Ulusal, Sınıfsal, Kadın ve Ekolojik sorunları var bunlara da söz söylemeliyiz. Çok zor zamanlardan geçip bugünlere geldik... Değerini bilmek ve savunmak gerekir. Bu kitapta bu hafızayı da gördüm. Canlı tutmamız gereken bir hafıza... 1999'a kadar Alevi adı altında örgütlenmek, faaliyet yürütmek suç! Siz düşünün ki ne şartlardan buralara geldik. Dili oldukça akademik ve akıcı. 6 başlık var. Bunlar: giriş,Aleviliğin Örtük Politikleşmesi, Bir kimlik siyaseti olarak Alevi hareketi, Yapısal bir unsuru Katliamlar, Alevi Dernekler Siyasetenin çatışmalı sahası, Barış partisi. Her başlık gerçekten de önemli daha da geliştirmek ve görünür kılmak bizlere düşüyor. Bizim Yolumuz dikenlidir, Ayağını seven gelmesin...
Aleviliğin Politikleşme Süreci
Aleviliğin Politikleşme SüreciMehmet Ertan · İletişim Yayıncılık · 20176 okunma