Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Tırpan

Mehmet Tırpanİslam'a Karşı 'İslam' yazarı
Yazar
8.8/10
4 Kişi
23
Okunma
2
Beğeni
1.520
Görüntülenme

Hakkında

1968 Adıyaman doğumlu. İlk ve orta tahsilini Adıyaman'da tamamladı. Sosyal Bilimler ve Halkla İlişkiler alanında yüksek öğrenim gördü. 1990'da Şura adlı gazeteyi çıkardı. 1995'te Mardin Kızıltepe Müftülüğünde göreve başladı. Diyanette mürakıp ve imam hatip olarak görev yaptı.
Tam adı:
Mehmet Tırpan
Unvan:
Gazateci, Yazar
Doğum:
Adıyaman, 1968

Okurlar

2 okur beğendi.
23 okur okudu.
1 okur okuyor.
4 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Günahlardan hicret et, zira bu hicretin en faziletlisidir."
Sayfa 94 - TaberaniKitabı okudu
Reklam
"Rabbini zikredenle Rabbini zikretmeyenin benzeri diri ile ölü gibidir."
Sayfa 123 - BuhariKitabı okudu
"Allah kulunun tevbesine, sizden biriniz çölde devesini kaybettiği haldeyken devesini bulmasından daha çok sevinir."
Sayfa 84 - Buhari, MüslimKitabı okudu
Şirk dininin temeli, bir grup insanı zenginleştiren, diğerlerini ise fakir bırakan ekonomik anlayıştır. Bu ekonomik sistem, var olabilmek ve varlığını sürdürebilmek için dine ihtiyaç duymaktadır. Zira din kadar insanları kendiliklerinden boyun eğmeye sevk eden güçlü hiçbir etken yoktur. Bu görevi daima, şirk dini, statükoyu muhafaza ederek yerine getirmiştir.
Sayfa 42 - Yöneliş Yayınları
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
92 syf.
10/10 puan verdi
Bugünün putları yani güç para ve otorite. Bu üçünün insanoğluda yozlaşmaya nasıl sebep olduğunu din çerçevesinde işlenmesini ele alıyor yazar. Çıkarımlar doğru ve mantığa hitap eder cinste. İslamda Kuran ve Hadislerin bu üç puta nasıl yaklaşıldığını gösteren cevaplar dışında insanlar bunlar karşısında nasıl yenildiklerini de örnekler vererek aktarıyor yazar. İslamdaki güç savaşında mezheplerin nasıl birbirini ezip geçtiğini, para otorite ve gücü talep edenler içinde dini nasıl alet ettikleri tarihten günümüze çok güzel örnekler verilerek aktarılıyor. Yazarın Evrensel beyanname ile Kuranı Kerim ayetlerini kıyaslaması da işin can alıcı tarafı. Çok güzel bir eser oluşturan yazarın nesillere bıraktığı bu eleştirel bakış açısı geçerliliğini daima koruyacak düzeyde. Bugünün putları, her ne kadar günümüzde isim değiştirse de lat uzza ve menat hala İslam toplumlarının içinde yaşamakta ve insanları yozlaştırmaktadır. Bu konuya parmak basarken, yazarın konudan kopmadan verdiği örnekler de gerçeğin en acı kısmını oluşturmuş.
Bugünün Putlarını Kırmak
Bugünün Putlarını KırmakMehmet Tırpan · Zilan Akademi · 20205 okunma
84 syf.
10/10 puan verdi
Kadın nedir? Kimdir? Dünyası nelerden oluşur? Tarih içinde Kadının yeri? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını barındıran bu güzel eser, aslında kadınların erkek ya da kadın gözündeki değer değil, kendi varlığının yarattığı değer üzerinden bağımsız bir olgu ile açıklanmaya çalışılmış. Tarihin çeşitli dönemlerinde kadının yeri ve önemi konusunda az ve öz bilgiler verilmekle beraber, neden-sonuç ilişkisi içinde bir nesnel yargıdan çok sübjektif bir yargı sarmalı kitabın temelini oluşturuyor. Fakat nesnel bilgilere öznel yargılar çok güzel bir şekilde destek vermiştir. Kadının toplumdaki ve tarih sahnesindeki yeri ve değerinin konu edildiği bu eserde, belirli dönemlerdeki baskılar ve suçlamaların kökenine inmeden, yazar kendi yargılarına ulaşmak için bunu bir protokol olarak kullanıyor.
Öteki Kadın
Öteki KadınMehmet Tırpan · Yöneliş Yayınları (Zilan Akademi) · 20212 okunma