Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Melek Özlem Sezer

Melek Özlem SezerMasallar ve Toplumsal Cinsiyet yazarı
Yazar
8.7/10
225 Kişi
787
Okunma
40
Beğeni
4.830
Görüntülenme

Melek Özlem Sezer Gönderileri

Melek Özlem Sezer kitaplarını, Melek Özlem Sezer sözleri ve alıntılarını, Melek Özlem Sezer yazarlarını, Melek Özlem Sezer yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her çocuk,okuduğu masalda kendi kendine 'iyi biri mi olmak istiyorum?'sorusunu değil, 'kim gibi olmak istiyorum?'sorusunu sorar.
Gerçek şu ki,kadınların kararsız cins olarak görülmesinin arkasında yorulmuş bir zihin, baskı, bedel ve risk vardır.
Sayfa 101Kitabı okudu
Reklam
20 syf.
·
Puan vermedi
Önceleri sıklıkla yabancı yazarları okuyan biri olarak son senelerde yerli yazarları okumaya dikkat ediyorum. Melek Özlem Sezer aa bilmediğim yerli bir yazar diyerek indirdiğim ve sonunda karşıma çıkan 20 sayfalık bir çocuk kitabı. İndirdikten sonra yahu çocuk kitapları ne alemde diyerek okudum. Ve vardığım kanı şudur ki görseller bizim çocukluğumuza göre çok daha güzel. Fakat bizim çocukluğumuzda içerik daha güzeldi. Hikayenin akışı daha iyiydi ve verilmek istenen mesaj kesinlikle daha güzel veriliyordu. (Dipnot: Okuduğum kitaba göre yorumumdur bütün çocuk kitapları üzerine alınmasın.)
Dolapta Kim Var
Dolapta Kim VarMelek Özlem Sezer · Evrensel Basım · 20118 okunma
Toplum kadının mağdur olanını yücelttiği için, masallardaki iyi kadınlar da genellikle zor durumdadır.
Diyelim ki şişmiş gözleri mosmor bir kadına soruyorsunuz: "Peki, neden seçtin kocanı?" O da şöyle bir cevap veriyor: "Çünkü o, bir tecavüzcü." Eğer bu söz saçmaysa, kızları tecavüzcüleriyle evlendirme anlayışı da bir o kadar saçma ve ahlaksızca.
Çocuklukta doyumsuz kalan sevgi ihtiyacı, kendini bir başkasına bırakmaya yönelik pasif ama potansiyel açıdan yıkıcı bir arzuya yol açabilir.
Reklam
Kimsenin kimseyi ezip hükmetmediği, kadının, erkeğin, LGBTli bireylerin toplumsal cinsiyet algıları nedeniyle azap yaşamadığı; mutluluk hakkının birinden alınıp ötekine devredildiği değil de, hep birlikte herkes için arzulandığı bir dünya kurmanın sırası gelmedi mi?
“Bazı masallarda, çirkin bir kurbağanın içindeki gerçek güzellik gösterilerek kişiye belli bir bilgi kuramı aşılanmaya çalışılır. Fakat büyünün bozulması için öpücüğe gereksinim duyulan hayvan, her zaman yakışıklı bir prenstir, prenses değil.”
Pamuk Prenses'in kadınlar için öğretisi şudur: "Sen sesini çıkarma, evini ve kalbini temiz tut. Biri gelir kurtarır." Acaba kaç kadın gizli gizli bu bahtın özlemini duymuş ve kaç kişi, hangi bedel karşılığında kurtarılmıştır?
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.