Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Michel Surya

Michel SuryaGeorges Bataille : Ölüm Uğraşı yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
7
Okunma
3
Beğeni
457
Görüntülenme

Michel Surya Sözleri ve Alıntıları

Michel Surya sözleri ve alıntılarını, Michel Surya kitap alıntılarını, Michel Surya en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Olağanüstüne duyulan sevgi hayata derinden "Hayır" der.
"Ölüm, en korkunç şeydir ve ölüm uğraşını sürdürmek en fazla gücü gerektirir."
F. G. W. HEGELKitabı okuyor
Reklam
Çatık kaşlarım ve görmek için uygun açık renk gözlerim olduğu sürece, gökyüzünün harika bir mavi ya da uğursuz bir gri olmasının benim için bir önemi yoktur, çünkü olabilecek tek gerçek şey, yüzümün yeterince güçlü olmasıdır. Başıma neler gelebileceğini ise bilmiyorum, çünkü zavallı başım her türlü macera vaat eden ne olduğunu bilmediğim yığınla şeyi uzun süredir taşıyor.
Sayfa 54 - Kesin tarihlenememiştir. Fakat Madrid'ten gönderildiğinden, 1922 Şubatı ile Temmuzu arasında yazılmış olmalıdır.Kitabı okudu
Bataille, tek başına ya da birkaç kişiden biri olarak, Nazizmin gerektirdiği cevabın "akli" olmadığını, Nazizm ne kadar akliyse bu cevabın da o kadar akli olduğunu, Nazizmin yaydığı kör tutkunun zincirinden boşanmasını önlemekte aklın güçsüz kaldığını fark etmişti.
Sayfa 390Kitabı okudu
kalbin bir bilmece aslında ve sen bu bilmeceyi çözemiyorsun...''
Bir odadaki iki beden birbirine sarılarak yabancı dünyayı ortadan kaldırırlar, sanki ölümün onların arasına sızacak gücü yokmuş gibidir... ve ölüm, ölümü uzaklaştırır gibi gözüken sarılmalar içindeki kadar hiç yoğun değildir.
Sayfa 338Kitabı okudu
Reklam
"[ ... ]bütünlük, ölümle orji içinde hayatın birleşmesini ve deyim yerindeyse, kaynaşmasını gerektirir. Dolayısıyla deneyimin nesnesi, ölüm kaygısından kurtulmuş parçalı ve boş belli bir yaşam halinden, birçok can çekişmede vuku bulduğuna kuşku olmayan her şeyin bu kaba ve nefes kesici geri akıntısına geçmelidir." Bataille bu onarılamazlığı arzuladı.
Sayfa 329Kitabı okudu
Bedenin güzelliği bütünüyle tenin içindedir. Gerçekten de insanlar derinin altında ne olduğunu görebilselerdi, Beotie'nin vaşağı gibi gözleriyle içeriyi görebilme yetenekleri olsaydı, kadınları görmek bile midelerini bulandırırdı...
Alman felsefesini okuyor ve seviyorsa, bu, Souvarine'e göre, Heidegger denen o "isli puslu Nazi"nin yandaşı olduğundandır.
Sayfa 385Kitabı okudu
Bataille'ın hayranlık duyduğu kitap olan Uğultulu Tepeler'deki Heathcliff ile Cathy'nin aşkına daha yakındır), kendisinden başka bir şey olmayan ve üzerine kapanan topraktan başka bir şey geride kalmayan bir ölüm; bu yüzden ölüm onların gözünde kutsaldı ve ölüm riskini her an göze alan kimse de kutsaldı. Colette Peignot ve Georges Bataille bu anlamda kutsal aşıklardı: Aşkın güzellikleri kadar dehşeti hakkında da konuştular.
Sayfa 270Kitabı okudu
Reklam
"Kendi ölümüm müstehcen ve sonuç olarak dehşetli arzulanan bir cinsellik gibi kafama musallat oluyor." •Ölüm sadece dönüşeceğimiz ceset değildir (bunu kim düşünmez ki?), zaten sahip olduğumuz ceset de değildir: o, bizim olduğumuz haldir. Bataille Louis-Ferdinand Celine'in sert ve güzel özlü ifadesini benimsemiş gözükmektedir: "öldüğümüz ölümü düşünmeyi bile beceremiyorum."
Sayfa 206Kitabı okudu
Bataille, aşkın zarını atarak ölümle her gün oynanarak yaşanabileceğini savunmuştu: Aşk nasıl mezbaha kokuyorsa bu ölüm de genelev kokar.
Sayfa 270Kitabı okudu
Ölüm toprağa bağlıdır, sadece toprağa (asla göğe değil), çürümeye, parçalanmaya, gömülmüş bedenin kadavralaşmasına bağlıdır. Beden köktür, ormanların üst derisi altında uğuldamaktadır ya da derinlerde uğuldayan volkandır. Acephale bu teşhistir: Ölümün sersemletici çalışmasına gözlerini faltaşı gibi açmış, gören insanlar topluluğudur.
Sayfa 327Kitabı okudu
“Kendimi düşünmekle sınırladım.., bu dipsiz uçurumun farkındaydım.”
“Kendimi düşünmekle sınırladım.., bu dipsiz uçurumun farkındaydım.”
37 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.