Mustafa Günay

Mustafa GünayMetinlerle Felsefeye Giriş yazarı
Yazar
Editör
7.6/10
13 Kişi
43
Okunma
1
Beğeni
814
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

1 okur beğendi.
43 okur okudu.
3 okur okuyor.
59 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Rönesans, yeni bir insanlık evrenine, yeni bir düşünce ve toplum düzenine açılan bir dönem olmakla birlikte, bunları simgeleyen ülküsünün idealinin esin kaynağını klasik kültürde (antikçağda) bulmaktadır. Aydınlanma kültürü ise Rönesansın getirdiği oluşumlara dayanmakla birlikte, esas olarak ileriye, geleceğe yönelik bir harekettir. Yeni bir düzenin kurulması gerekliliği tezi, Aydınlanma düşüncesinin temel konusunu oluşturur. Aydınlanma döneminde, klasik kültürün yerinin ve işlevinin değişmesi de söz konusudur.
"Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, artık hiç bitmez!" Edward Eslin Cummings
Sayfa 11 - Çizgi KitabeviKitabı okudu
... insan sorularıyla ve bu sorularına yanıt arayışlarıyla insan olmaktadır.
Sayfa 11 - ÇİZGİ KİTABEVİ, 2. BASKI; EKİM 2021Kitabı okudu
"Protagoras'a göre yasanın belirleyicisi birey değil kent topluluğu olacaktır Bundan dolayı da "insan her şeyin ölçütüdür" savındaki insanın yurttaş olarak anlaşılması uygun olur."
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
306 syf.
·
Puan vermedi
·
30 günde okudu
Filozofları ve dönemleri ayırarak, felsefenin insana bakış açısını hem akıcı hem dolu dolu anlatan çok güzel bir kitap. Felsefe-sosyoloji okuyanlar bilirler, akıcı olan çoğu kitap yavan bilgilerle doludur, bilgisi ağır olanın da dili okuyanı zorlar bazen. Bu öyle değil, öylesini bulmak da şans. Çok severek okudum.
Felsefe Tarihinde İnsan Sorunu
Felsefe Tarihinde İnsan SorunuMustafa Günay · İlya Yayınevi · 04 okunma
175 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
86 günde okudu
Ders kitabı olarak okunmasının dışında felsefenin eğitime bakan yönünü çok sade, anlaşılır bir dille ele almış Mustafa Günay. Kitapta felsefenin eğitim ile daha çok ilgilenmesini, Türkiyedeki eğitimin felsefeden kopuk olmasının sebebinin felsefe hocalarının uzak durmasıdır. Bu noktada daha çok eğitime felsefenin katkıda bulunması gerektiğini görmüş oluyoruz. Eğitimi daha eleştirel,sorgulayıcı,çözümcül,ilerlemeci ve faydacı olarak birey-toplum bütünlüğünü sağlayıcı bir yapıyla ele alınması gerekmektedir.Ayrıca kültür çatışması sağlamadan,sadece eğitimin okul duvarlarından ibaret olmadığı,eğitimin doğada da hayat bulduğu bilinci ile hareket etmek faydalı olacaktır.Ve belkide en önemlisi eğitim derken sadece öğretimin anlaşılmaması gerektiğini bir kez daha dile getirmek doğru olacaktır.Hayat boyu kişiyle bir bütün halinde olan eğitim kişinin istekli ve talep eder bir yapıda olması bireyin gelişmesini sağlayacaktır. Eğitim hakkında bilgi almak isteyenler için de bir el kitabı diyebilirim .Faydalı olması dileğiyle:)
Eğitim Felsefesi
Eğitim FelsefesiMustafa Günay · Çizgi Kitabevi · 20186 okunma
175 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Eğitim Felsefesi & Mustafa Günay + ● Çok sevdim bu kitabı. Neden; çünkü eğitimin önemini, yanlış eğitim sistemlerden geçen birey olsam da, çok iyi bildiğim için. Çünkü, Good Will Hunting filminde Matt Damon'ın canlandırdığı Will'in ukala Harward öğrencisine 'Binlerce dolar harcayarak aldığın eğitimi 3 dolarlık kütüphane pasosuyla da alabilirsin' diyerek haddini bildirdiği sahnedeki gibi eğitimin gerçeklerini anlattığı için. Çünkü, içinde biraz da öğretmen olmak isteyen bana eğitimin temel felsefik yaklaşımlarını ve özünü anlattığı için. Öğretmen arkadaşlarımın ve bu yazımı okuyan, çocukları eğitim aşamasında olanların okuması dileğiyle; hadi okuyun. + #eğitimfelsefesi #mustafagünay #çizgikitabevi #kitap #kitapokumakgüzeldir #kitapönerileri #kitapönerisi #kitaptavsiye #kitaptavsiyeleri #okudumbitti #bookstagram
Eğitim Felsefesi
Eğitim FelsefesiMustafa Günay · Çizgi Kitabevi · 20186 okunma
Resim