Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Necmeddin Güney

8.9/10
8 Kişi
34
Okunma
0
Beğeni
329
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

34 okur okudu.
1 okur okuyor.
14 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ömür sermayesinin sınırlı olduğu ve boş geçen bir saniyenin bile telafisinin olmadığı da unutulmamalıdır.
Sayfa 65 - T.C. Diyanet İşleri BaşkanlığıKitabı okudu
Reklam
"Kişi kendi kazancından daha hayırlı bir rızık yememiştir." (Buhari, Büyu, 15).
İnsan iyi tarafını zayıf tarafina hâkim kılma çabası içinde olmalıdır.
Bir dinlenme ve rahatlama vesilesi olan eğlence, insanın hayatını boş ve verimsiz geçirmesine yol açmamalıdır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
128 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
“Bir Müslüman Nasıl Bakmalı” serisindeki kitaplar, özellikle gençlerin samimi anlam arayışına belli konular ve meseleler etrafında bir bakış açısı sunma amacıyla hazırlanmıştır. Okuyucuları, İslami hassasiyetler üzerinden düşünmeye ve araştırmaya sevk etmek amacındadır. “Bir Müslüman bu konuya sadece bu şekilde bakmalıdır” şeklinde mutlakçı bir anlayıştan uzaktır. Bu amaçla yayınlanmış olan “Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?” isimli bu kitapta, mevcut ekonomik sistem ve faiz konuları ele alınmaktadır. Özellikle faiz, kapitalist ekonominin adeta motoru veya kalbi konumundadır. Elinizdeki bu çalışma, ciltlerce kitabın konusu olabilecek bu iki konuya İslam’ın temel bakış açısını kısa ve bilgilendirici şekilde sunmayı amaçlamaktadır. Kitapta, her Müslümanın bilmesinde fayda olan temel konular ele alınmıştır. Konular işlenirken genel bir perspektif sunulmaya çalışılmış ve iktisat altyapısına sahip olmayan kişilerin de anlayacağı bir dil kullanılmıştır.
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?Necmeddin Güney · Beyan Yayınları · 202128 okunma
128 syf.
·
Puan vermedi
·
33 saatte okudu
Herkese merhaba son hız okumalarımızın devam ettiği “Bir Müslüman nasıl bakmalı? serisinin 7. Kitabı olan “Bir Müslüman Ekonomi ve Faize Nasıl Bakmalı? “ kitabının yorumuyla geldim. Kitap bize yine Müslümanca bir bakış nasıl olması gerektiğininden önce iktisat altyapısı olmasa da herkesin kolaylıkla anlayabileceği bazı kavramlar üzerinde (ekonomi,faiz, ribâ vb) durmuş, bizler ki her şeyi islamî bir dokunuşla yapmalıyız. İslam iktisadı, her şeyden önce dünya hayatının bir imtihan olduğu bilincine dayanır. Mal ve para, kişinin imtihan alanlarından biridir. Ahirette kişinin mal-mülk veya çoluk-çocuk sahibi olmasına bakılmayacak, kişiden “Kalb-i Selim” istenecektir. Bu nedenle İslam iktisadı özel mülkiyete izin verirken bir taraftan da faizi, tekelci kârları, kumar nitelikli işlemleri, israf ve lüksü yasaklayarak sermayeyi bütün topluma yaymaya çalışmış. Ayrıca kitapta 47. Sayfada yazar madde ve mana arasındaki denge konusunu Mevlana’nın Mesnevi’sinden güzel bir metaforla örneklendirmiş okuyunca çok beğendim. Çoğu şeyi bilsekte okurken bizi farkındalığa götüren bu güzel seriyi okumanızı tavsiye ediyorum muhabbetle..
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?Necmeddin Güney · Beyan Yayınları · 202128 okunma
128 syf.
·
Puan vermedi
·
15 saatte okudu
7 - Bir Müslüman Ekonomi Ve Faiz'e Nasıl Bakmalı? ️ Necmeddin Güney ️ Her türlü nimet ve imkân gibi zenginlik de bir imtihan vesilesidir. Zenginlik arttıkça insanın imtihanı da artar. Selamun Aleyküm. Serinin bu kitabında ekonomiye ve iktisadi hayata dair İslam'ın bakış açısı değerlendiriliyor. Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ekonomi - iktisadi terimi üzerinde durulurken ikinci bölümde para, faiz ve İslam başlığıyla faiz konusu açıklanmıştır. "İktisat" kelimesi Arapça kökenlidir ve sözlükte "ölçülü davranmak, adaletle hükmetmek.. "  anlamlarına gelmektedir. Ekonomi kelimesi ise, Türkçeye Fransızcadan geçmiştir. Sözlükte "ev ve çiftlik yönetimi" anlamına gelir. Peygamber Efendimiz Sallahu aleyhi ve sellem dünya malının imtihan olduğunu vurgulamıştır. Ahirette kişinin mal ve çokluğuna bakılmayacak kazandığı parayı nerede, nasıl harcadığına bakılacaktır. İslam dininde, faiz, israf, tekelcilik gibi kavramlar yasaktır. Helal kazanma noktasındaki hassasiyetlerimiz çok para kazanmaktan daha önemli olmalıdır. Bismillahirrahmanirrahîm " Öyle adamlar vardır ki, ne bir ticaret ve ne de bir alışveriş onları Allah'ı anmaktan, namazlarını kılmaktan ve zekatlarını vermekten alıkoyabilir." ( Nur, 24/38.) Dünya malı uğruna ahiretini heba eden hüsrandadir.  Rabbim bilinçlenmeyi nasip eylesin bizlere. Bu güzel seriyi okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar. 13 Receb 1443/ 14 Şubat 2022 Pazartesi,
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?
Bir Müslüman Ekonomi ve Faiz’e Nasıl Bakmalı?Necmeddin Güney · Beyan Yayınları · 202128 okunma