Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nicolas Vatin

Nicolas VatinRodos Şövalyeleri Ve Osmanlılar yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
7
Okunma
0
Beğeni
19
Görüntülenme

Hakkında

Nicolas Vatin, Osmanlı İmparatorluğu çalışmalarında uzmanlaşmış bir Fransız kitabe yazarı ve tarihçisidir. Kardeşi François Vatin, Paris Batı Üniversitesi Nanterre La Défenser'de sosyoloji profesörüdür.
Unvan:
Tarihçi, Prof.
Doğum:
11 Ekim 1955

Okurlar

7 okur okudu.
3 okur okuyor.
20 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
18. yüzyılın bir önceki dönemine göre biraz gürültüsüz patırtısız geçtiği doğrudur. Ne var ki Sultan artık bir kukladan fazlası değildi, hâlâ vazgeçilmezi belki ama pek gücü kalmamıştır.
Osmanlılar vücudun iç organlarını çıkarma ve ardından mumyalama uygulamışlar mıdır? Bu İslam'ın kesinlikle yasakladığı bir işlemdir, ancak Osmanlıların gerektiğinde dinin emirlerini çiğnemekten çekinmediklerini daha önce de görmüştük. Öte yandan, eski Türkler arasında ve aynı zamanda Selçuklu Anadolusun'da bu uygulamalara dait kanıtlar bulunmaktadır.
Reklam
Gerçi bunun konumuz açısından pek bir önemi yok bizim için asıl mesele güç dengesinin değişmesi. 17. yüzyıldan itibaren Osmanlı büyümesi hız kesmiş, askerler zaman zaman maaşlarını almakta güçlük çekmiş ve geçmişte olduğundan çok daha fazla işlerin yönetimine müdahale etme alışkanlığı edinmişlerdi.
Dolayısıyla II. Mehmed'in ve Kanuni'nin ordularının içinde ölmeleri ve sefer sırasında hastalığa yakalanan I. Selim'in öncelikle yoluna d3vam etmeye çalışması tesadüf değildir. Maksat sultanın her şeyi kontrol altında tuttuğumu ve tüm melekelerine sahip olduğunu teyit etmekti.
Osmanlı hanedanının kurucusunun vefatının gazi versiyonu onum Bursa önünde ölmesini v4 bu fevkalâde dileğini ifade etmesini sağlayarak, bu ölüme gut hastalığından kötürüm kalmış yatalak bir adamın Söğütteki hasta yatağında ölmesinin pek katamayacağı sembolik bir değer kazandırmıştı. Osman bu versiyonla asıl bit ölümle, bir inanç savaşçısı olarak ölmüştür.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
·
Puan vermedi
Bir Padişaha Geçiş: Tekil Önemi
Bir Padişaha Geçiş: Tekil Önemi            ༄ ༄ ༄ Osmanlı kurumunun Ortadoğu ve Balkan milletleri koruma ve yönetme serencamı altı yüzyıl sürdü. İhtiyaca binaen özgür ve güvenli toplum anlayışıyla ilk iki asrı kapsarken, Avrupa ve diğer coğrafyalarda daha fazla toprak ve vergi gayretiyle en geniş sınırlar 16. ve 17. yüzyıllara
Sarsılan Saray
Sarsılan SarayGilles Veinstein · Kronik Kitap · 20237 okunma
496 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Sarsılan Saray
Padişah etrafında Osmanlı tarihi denilince tam olarak böyle bir kitap arıyormuşum meğer. Kitapta ayrıntılar içinde boğuluyordum doğrusu. Belli bir süre Padişah’ın etrafında varolan bir devletin, yüzyıllar geçince padişahı nasıl sembolik hale getirir ? Padişahın da herkes gibi bir insan olduğunu, onu değerli yapan tek şeyin üzerinde oturmuş
Sarsılan Saray
Sarsılan SarayGilles Veinstein · Kronik Kitap · 20237 okunma
496 syf.
7/10 puan verdi
·
66 günde okudu
Sarsılan Saray
Genel hatlarıyla emek verilmiş ve detaylı hazırlanmış bir eser. Fakat kitabın ilk yarısında o kadar çok tekrara düşülmüş ki bir süre sonra insan cümle sonunu tahmin edebiliyor. Ayrıca paragraflar içindeki cümleler bazen çok alakasız geçişlere sahip. Örneğin II. Beyazıt'in anlatıldığı bir cümleden sonra pat diye alakasız bir şekilde III.Selimden bahseden bir cümleye geçiş oluyor. Bunun yanında kitap ortasından sonra açılıyor. Nispeten daha akıcı ve doyurucu bilgiler aktarıyor. Her şeye rağmen yabancı akademisyenlerin gözünden Osmanlıyı okumak keyifliydi.
Sarsılan Saray
Sarsılan SarayGilles Veinstein · Kronik Kitap · 20237 okunma