Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nilhan Osmanoğlu

Nilhan OsmanoğluOsmanlı’dan Bugüne Neyi Kaybettik? yazarı
Yazar
8.8/10
97 Kişi
338
Okunma
78
Beğeni
4.782
Görüntülenme

Nilhan Osmanoğlu Sözleri ve Alıntıları

Nilhan Osmanoğlu sözleri ve alıntılarını, Nilhan Osmanoğlu kitap alıntılarını, Nilhan Osmanoğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zamanında insanlara para verip yazdırdıkları yalan tarihlerine öyle inanmışlar ki muhakeme dahi edemiyorlar gerçeği.
Reklam
“Allah bile hüküm vermek için ahiret gününü beklerken, sen kim oluyorsun da yargısız infaz yapıyor ya da çıkarların doğrultusunda birinin haksız yere ceza almasına hüküm veriyorsun?”
Sayfa 120 - Motto YayınlarıKitabı okudu
“Zira zaman, para ile satın alınamayacak kadar önemli.”
Sayfa 40 - Motto YayınlarıKitabı okudu
Bizdik değil mi "yobaz, barbar Osmanlı"? Nasıl bir algı oyunudur bu! Oysa meşhur İtalyan yazar Edmondo de Amicis, İstanbul sokaklarında karşılaştığı bir manzarayı şöyle naklediyor: "Şurası bir gerçektir ki, İstanbul'un Türk halkı, Avrupa'nın en nazik ve en kibar topluluğudur. İstanbul'un en ıssız sokaklarında bile bir yabancı için hiçbir hakarete uğramak tehlikesi yoktur. Hatta namaz vakitlerinde bile camileri gezmek mümkündür. O vaziyette bir ecnebi, bizim kiliseleri ziyaret eden bir Türk'ten daha çok hürmet ve riayet göreceğinden emin olabilir. Halk arasında küstahça bir bakış şöyle dursun; fazla mütecessis (meraklı) bir nazara bile tesadüf edilemez. Kahkaha sesleri gayet nadirdir. Sokakta kavga eden ayak takımı da enderdir. Kapılardan, pencerelerden, dükkânlardan hiçbir yüksek ses aksetmez. Hiçbir münasebetsiz hareketten eser görülmez. Çarşının kutsiyeti de camiden aşağı değildir. El ve kol hareketleriyle karşılaşmadığınız gibi, lüzumsuz lâkırdılarla kulaklarınız da rahatsız edilmez. Halk arasında kahkahadan, bağırıp çağırmadan eser yoktur. Sokakları tıkayarak herkesi rahatsız eden toplanmalar görülmez. " Osmanlı'da Edeb Ya Hu! denilirdi; Allah' ı görüyor gibi yaşamaya çalışırdı insanlar. " Bizi takip eden, her halimizi perdesiz, engelsiz gören, şu anda bizim durumumuza bakan bir Allah var! " düşüncesini hatırlatmak için her yere" Edeb Ya Hu! " yazılırdı. Ne anlama geldiğini öğrenelim: " Allah'ın huzurundasın edepli ol! " İnsan nerede olursa olsun Allah'ın huzurunda değil midir?
Sayfa 66
Reklam
Dilimizin söyler kulağımızın dinler de duymaz, hakkımız olmayana el uzatır, gözümüzün görmediğine şahitlik eder olduk.
Sultan Abdülhamid modernleşmeye karşı değildi. Onun modernleşme adına attığı adımlar halen Türkiye'nin sosyal ve siyasi dokusunun temelini teşkil eden icraatlardır. Bunlara şöyle bir göz atalım: • Mülkiye (Siyasal Bilgiler), Fakülte düzeyine getirilerek açıldı. • Memurlara sicil tutulmaya başlandı. • Eski Eserler Müzesi açıldı. • Hukuk
Sayfa 161 - Motto Yayınları
Osmanlıda Bir Eğitim Modeli: Enderun
Öğrencilerin yaşlarına göre değişir yetenek ve disiplinlerine göre sınıf atlamaları söz konusuydu.
503 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.