Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Oliver Roy

Oliver Royİran: Bir Devrimin Tükenişi yazarı
Yazar
7.0/10
4 Kişi
16
Okunma
4
Beğeni
407
Görüntülenme

Oliver Roy Sözleri ve Alıntıları

Oliver Roy sözleri ve alıntılarını, Oliver Roy kitap alıntılarını, Oliver Roy en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: İran'da güncel tartışma düşe kalka ama kesinlikle uygarlık ve evrenselleşme yönünde gelişmektedir.
Sayfa 199Kitabı okudu
Şenlik ya da yas devrimci bir toplumdaki coşkunun yansımalarıdır. Aydınlanma'ya dayanan devrimci Fransa, şenlikleri kurumlaştırmıştır; Şii İslam adına bir ayaklanma yaşayan İran ise, tersine, İran halk kültüründe şehitlerin yas tutularak yüceltilmesi geleneğinin çok güçlü olması nedeniyle devrimci kaynayışı diri tutmak ve tabanı harekete geçirmek amacıyla sistemli bir biçimde yasa öncelik tanımaktadır.
Sayfa 13
Reklam
Iran Islam devrimi aceleye getirilmiş bir yargıyla çifte meşruiyet olarak tanımlanmıştır: dinsel meşruiyet (Tanrı'nın egemenliği) ve siyasal meşruiyet (halkın iradesi). Ayetullah Humeyni her iki meşruiyeti de temsil ediyordu.
Dinsel olan siyasetten ayrıdır ve insanın vicdanıyla ilgilidir.
Idealler anlamlarını yitirdikçe ve önce kafalarda sonra kurumlarda hoşnutsuzluk belirtileri ortaya çıktıkça yaptırımlar yumuşuyor. İktidar toplumu istila eden çeşitli "sapma" ve "yozlaşma" biçimlerine karşı mücadelede başarısiz olduğunu kabul ediyor. Mollaların ve Pasdaran'ın yerini gittikçe uzmanlar (psikologlar, sosyologlar) almaya başlıyor.
Sayfa 143Kitabı okudu
İran'da demokrasi üstelik İslam devriminin kendi kurumlarına dayanarak yavaş yavaş yerleşmektedir ve bu yerleşme yeni bir devrime ve karşı devrime gerek kalmadan gerçekleşmektedir.
Reklam
Bugün yasaları çiğneyenler bile eylemlerini meşru kılabilmek için yasal gerekçelere başvurmaktadırlar.
Sayfa 203 - HatemiKitabı okudu
Tüm ülkelerin, bizim de paylaşmak zorunda olduğumuz iki belirgin özelliği vardır: her şeyden önce kültürler bilimi merkez almışlardır (yani dini değil ikincisi, insanı merkez almışlardır (yani Tannyı değil). Biz de kültürümüzü geliştirmek istiyorsak insana ve bilime inanci getirebilmemiz gerekir.(35)
Sayfa 90 - 35.Hüseyin Azimi iktisadi gelişme ve siyasi gelişme rahı nev no:18 1997-1998Kitabı okudu