Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Onur Alp Yılmaz

Onur Alp YılmazSosyal Demokrat Geleneklerin Temel Kaynakları yazarı
Yazar
Editör
0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
94
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

3 okur okudu.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
3 Şubat 1997 önemli
Şeriat isteklerinin dile getirilmesi ve hükümet liderlerinin yaşananlara sessiz kalması, artık 28 Şubat sürecinin başladığının göstergesi olmuştur. Öyle ki, 3 Şubat 1997 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşanan olağanüstü hareketlilik ve Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı başkanlığında yapılan gizli toplantı 28 Şubat sürecinin meşalesinin yandığı anlamına gelmektedir.
Sayfa 225Kitabı okudu
Reklam
demirelin bozduğu o plan...
Erbakan ve Çiller'in ortak planı, hükümetin istifasından sonra Başbakanlık görevinin Çiller'e verilmesi ve II. Refahyol hükümetinin kurulmasıydı. Nitekim Erbakan tarafından Demirel'e yazılan istifa mektubunda, hükümetinin istifasının 28 Haziran 1996'da imzalanan "Ortak Hükümet Protokolü ve Ekleri" belgesindeki taahhütlere uygun olarak gerçekleştiği belirtliyordu.
Sayfa 122Kitabı okudu
Bülent Akarcalı:
"28 Şubat, DYP ve ANAP için sonun başlangıcı olmuş, Türkiye'de merkez sağı bitirmiş ve AKP'nin tek başına iktidara gelmesine büyük katkı sağlamıştır."
ordunun konumu;
TSK, bir noktada sivil siyasi kontrolden azade, lakin bu azade olma durumu içinde geliştirdiği iç teamüller dolayısıyla bir noktada sivil siyaseti denge ve denetleyicidir. Dolayısıyla TSK'nın kurum kültürünün de bir parçası olan bu iddia 28 Şubat sürecinde de görünür hale geldi ve TSK'nın toplum içinde yaşanan krizlere yönelik getirdiği tanımlama ve çözümlerin kamuoyunda günlük siyasi çekişmelerin üstünde konumlanmasını amaçlandı.
Sayfa 26 - nika yayıneviKitabı okudu
28 Şubat süreci boyunca hazır ve TSK'nın yanında olması beklenen "Silahsız Kuvvetler" ile olan ilişki, müdahalenin ardından da artarak devam etti. Siyasi tarihimizde yaşanan diğer darbelerde görülmemiş bir biçimde halkla ilişkiler faaliyetlerine başlayan TSK, medya patronlarına, yargı mensuplarına, gazetecilere, üniversite öğrencilerine Türkiye'ye yönelik milli güvenlik tehditleri ve mücadele yöntemleri anlattı ve bir anlamda müdahalenin gerekçeleri onlarla paylaştı. Bu yöntemle hem sivil toplum ve bürokrasi içinde darbenin meşruiyeti arttırılmaya çalışıldı hem de sürecin devamında TSK'nın sivil siyasete dahil olma durumunun devamının gerekçeleri paylaşıldı. Elbette bu bağlamda, “Silahsız Kuvvetlerin" 28 Şubat sürecinde askeri otoriterlerle görüş ve amaç birliği içinde olması amaçlandı.
Sayfa 25 - nika yayıneviKitabı okudu
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Henüz kayıt yok