Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

P. D. Ouspensky

P. D. Ouspenskyİvan Osokin’in Tuhaf Hayatı yazarı
Yazar
8.2/10
109 Kişi
500
Okunma
57
Beğeni
6,3bin
Görüntülenme

P. D. Ouspensky Gönderileri

P. D. Ouspensky kitaplarını, P. D. Ouspensky sözleri ve alıntılarını, P. D. Ouspensky yazarlarını, P. D. Ouspensky yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Birincisi, güçlerin sapma ilkesidir. İkincisi, dünyada hiçbir şeyin aynı yerde kalmaması ya da olduğu gibi kalması, her şey hareket eder, her şey bir yere gidiyor, değişiyor ve kaçınılmaz olarak ya gelişiyor ya da aşağı iniyor, zayıflıyor.
Bir insan kendisine çok büyük görünen bir şey hisseder, asla unutmayacağını düşünür; bir ya da iki yıl geçer ve hiçbir şey kalmaz.
Reklam
Bir bireyin eylemlerini kendinden kaynaklanmış olarak görüyoruz. “Kitleler” in dış uyaranlara uyan otomatlardan oluşabileceğini ve bireylerin iradesinin, bilincinin ya da eğiliminin etkisi altında değil, muhtemelen çok uzaklardan gelen dış uyaranların etkisi altında hareket edebileceğini düşünmüyoruz.
Sıradan koşullarda insan dünyayı çarpık, düzensiz bir pencereden görür ve bunu fark etse bile hiçbir şeyi değiştiremez.
Bizim için mümkün olan belirli bir konunun en eksiksiz bilgisi ancak onu zihnimizle, hislerimizle ve duyumlarımızla eşzamanlı olarak incelersek elde edilebilir. Doğru bilginin arayışında çabalayan her insan böyle bir algıyı yakalamayı hedeflemelidir.
Eylemlerimizin sonuçlarını önceden bilmek geçmişte aldığımız kararları değiştirmeye yeter mi?
Reklam
İç köleliğinin baş sebebi cehalettir ve her şeyden önce, insan kendisi hakkında cahildir. Kendini bilmeden, makinesinin çalışmasını ve işlevlerini anlamadan, insan özgür olamaz, kendini yönetemez ve her zaman köle ve ona etki eden güçlerin oyuncağı olarak kalacaktır.
Özgür olmak, kölelikten kurtulmak için: bir insan, bulunduğu konumun biraz bilincinde olduğunda çaba göstermelidir. Onun için başka bir ihtimal yok ve hem içsel hem de dışsal bir köle olarak kaldığı sürece hiçbir şey mümkün değildir.
Ve hepsinden önemlisi, zor olanı yapmak için, önce kolay olanı yapmayı öğrenmelisiniz. En zorla başlayamazsınız.
Eğer bir insan kendisinin efendisi değilse, hiçbir şeye sahip değildir ve hiçbir şeye sahip olamaz. O sadece bir makine, bir otomattır.
Reklam
Geleceği bilmek için önce şimdiyi tüm ayrıntılarıyla bilmek gerekir, ayrıca geçmişi de bilmek gerekir. Dün olan neyse, bugün olan odur. Ve eğer bugün dün gibiyse, yarın da bugün gibi olacaktır. Eğer yarının farklı olmasını istiyorsanız, bugünü farklı kılmalısınız.
Amaç konusu çok önemli bir sorundur. Bir kişi kendi amacını tanımlayana kadar bir şey ‘yapmak’ nasıl mümkün olabilir?
Başlangıçta bir insan kendisi için başkaları ve kendisi tarafından yaratılmış binlerce küçük ama bezdirici yasaya tabi olduğunu anlamalıdır. Onlardan kurtulmaya çalıştığında bunu yapamayacağını görecektir. İnsanın tabi olduğu yasalar yalnızca onlarla mücadele ederek onlardan kurtulmaya çalışarak incelenebilir.
Yanlış anlama, azalmak yerine çoğalır ve artar ve bunun aynı şekilde artmaya devam edeceğini düşünmek için her neden vardır. Ve bu gidişle insanlar birbirlerini gittikçe daha az anlayacaklar.
1.372 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.