Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Robert G. Hoyland

Robert G. HoylandArabistan ve Araplar yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
2
Okunma
0
Beğeni
127
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

2 okur okudu.
1 okur okuyor.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Göçebelerin; daha prestijli olan eski iyi statüsünü kazanmasının bir nedeni de İslam'ın temel dayanağı olan Müslüman kasaba sakinlerinin din konusunda güçlü, ancak kimlik konusunda yetersiz olmalarıdır.
Sayfa 308
Hz. Muhammed (sav)'in ölümünden önceki yüzyıllar süren Arap tarihi çok az incelenmiş ve Batı'da da oldukça az bilinen bir konuma gelmiştir. Bu ihmalkâr tutum, Arap ırkının İslam'ın ortaya çıkmasından önce dünya tarihindeki önemsizliğini yansıttığı düşündürebilse de bu adaletsizlik barındıran bir yargıdır.
Sayfa 17
Reklam
Kaçınılmaz olarak, kutsal kitabın (Kur'an) Arapça olması ve Peygamber'in Arabistan'da doğmuş bir Arap olması, pek çok iyi Müslümanın, Arap kökenli olmasa bile, Arap ve İslam meseleleri arasında bağı kabul edeceği ve hatta bu bağı güçlendirmeye çalışacağı anlamına geliyordu.
Sayfa 313
MÖ 2. yüzyılda Seleukoslar, batıda Romalılar ve Kuzeydoğu İran'dan gelen Partlar tarafından her iki yandan da sıkıştırıldı. MÖ 140'a gelindiğinde Partlar, kendilerini Babil'in efendileri ilan ettiler. Romalılar ise bu durumda çoğunlukla denge şaşırtıcı taktiklerle, Seleukos tahtına rakip sahtekarlara arka çıktılar ve Yahudiye'deki Makkabiler gibi bölücü rejimleri desteklediler.
Sayfa 42
Abbasi Hanedanlığı'nın ilk yüzyılında (133-236/750-850), en çok Arap kimliği dikkati çekecekti.
Sayfa 312
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
432 syf.
·
Puan vermedi
·
15 saatte okudu
Tunç çağından İslam'ın gelisine kadar Arap yarımadasında bulunan kabileler, ekonomi politik yaklaşımları, sanat mimari, dil ve edebiyat gibi konuları arkeolojik bulgularla görsel destekler vererek derinlemesine incelemiş. Bütün herşey bir tarafa MÖ 240-630 yıllarıni anlatan döneme ilişkin, yönetimsel gücü elde tutmak amacıyla yapılan icraatları anlatan pragrafi takdirlerinize sunuyorum. "Yönetici elitler artık kitlelerin inançlarına kayıtsız kalamadılar. Nitekim her iki krallığın imparatorları da tebalarının artık çoğunluğuyla inançlarını paylaşmak istediler ve kendi topraklarında dini tek tipliliğin teşvik edilmesi uğraşına girdiler. Bu dini tek tipliliği ise hiyerarşik olarak düzenlenmiş bir ruhban sınıfı aracılığıyla gerçekleştirdiler. Böylece din ve siyaset gitgide daha yakından ilişkili hale geldikçe savaş gittikçe artarak dini bir karakter kazandı ve dini farklılıklar sıklıkla siyasi muhalefetle eşleştirildi. Sonuçsa tam anlamıyla bir fiyasko oldu."
Arabistan ve Araplar
Arabistan ve AraplarRobert G. Hoyland · Anka Okulu Yayınları · 20222 okunma