Rosalind Ormiston

Rosalind OrmistonLeonardo da Vinci yazarı
Yazar
9.1/10
52 Kişi
162
Okunma
3
Beğeni
820
Görüntülenme

Rosalind Ormiston Sözleri ve Alıntıları

Rosalind Ormiston sözleri ve alıntılarını, Rosalind Ormiston kitap alıntılarını, Rosalind Ormiston en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Meslegi tefecilik olan babası Ludovico'nun, oğlunun ressam olmak doğrultusundaki gizlemedigi tutkusu nedeniyle gözü korkuyordu; onun ve Michelangelo'nun amcalarının, çocuğu, sanattan ziyade bir iş öğrenmeye yoğunlaşması için dövdükleri söylenmekteydi.
Sayfa 15 - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
1531 yılında babasını kaybeden Michelangelo yasa boğuldu. En uzun şiirini babası için yazdı. “Senin ışığını kesebilecek hiçbir bulut yok ardı ardına geçen saatlerin senin üstünde hiçbir hükmü yok… Ah, benim sevgili babacığım, cennette görüyorum düşüncelerimde seni… Tanrı’nın izniyle, orada olduğunu varsayıp inandığım ve seni görmeyi umduğum yerde her türden erdemin çoğaldığı yerde babayla oğul arasındaki sevginin arttığı Cennette.”
Sayfa 65 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Papa X. Leo, Leonardo da Vinci için
"Heyhat! Bu adam hiçbir şeyi bitiremeyecek, çünkü başlamadan önce işin başını değil sonunu düşünüyor,"
“Zalim merhamet ve merhametsiz lütuf beni sağ koyup seni benden ayırdı bağımızı koparttı, ama ortadan kaldıramadı…” Michelangelo ( şiirin tarihi tahminen 1528’dir ve kardeşinin ölümüne denk düşer.)
Sayfa 65 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
“Aşk, senin güzelliğin ölümlü değil İçimizde hiçbir yüz yok ki senin yürekteki görüntüne denk düşsün…” Michelangelo (tahminen 1530’da yazılmış bu şiir, güzelliğin ve ruhun insanoğlunun görüntüsünü ve benzerliğini yansıtan “Yeni Platoncu” kuramdan çağrışımlar taşır.)
Sayfa 65 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Bir ırmakta ellediğimiz su, akıp gidenin sonuncusu, gelenin de ilkidir. Yaşadığımız anda böyledir.
Reklam
Şükredeyim ki hor görülmüyorum. Fakir değilim. Fakir olan, çok şeyi arzulayan kişidir.
Leonardo da Vinci
“Mermere sıkışmış bir melek gördüm ve onu özgürlüğüne kavuşturuncaya dek mermeri oydum.”
Leonardo da Vinci
"Doğal neden ve sonuçların hepsinin üzerinde, insanı en çok ışık hoşnut eder ve matematiğin olağanüstü özellikleri arasında insan zihnini en üstün şekilde geliştiren, onun kanıtlama yöntemidir."
Leonardo da Vinci
Leonardo’nun ressamlık yeteneği, Floransa’da heykeltraş ve tasarımcı Andrea del Verrocchio’nun atölyesinde keşfedilmiştir. Ama birçok çağdaşının yaptığı gibi, Floransa’nın sanat çevresinde ve zengin işverenleri arasında kalmayı reddetmiştir: İlk fırsatta yarım kalmış işlerini, stüdyosunu ve yardımcılarını arkada bırakıp, Sforza Ailesi’nin yanında çalışmal üzere Milano’ya gitmiştir. Dük Sforza’ya yazdığı mektuplar, gerçek arzularını anlamak açısından önemlidir. Bu mektuplarda, mühendislik becerilerini sanatsal yeteneğinin çok üzerinde tutmaktadır. Bu, onun meslekî yaşamını nasıl geçirmek istediğine ilişkin bir ipucudur. Kendisini bir sanatçı olarak değil, mimar ve mühendis olarak görmektedir. Ama savaş makineleri ve pek çok oratik aygıt da dâhil olmak üzere, tasarladığı hiçbir şey yapılıp tamamlanmayacaktır. Eğer bu tasarımlar hayata geçseydi, bugün Leonardo’yu bir ressam değil bir tasarımcı olarak tanıyacaktır. İşverenleri çok ünlü kişilerdir: Milanolu Sforza ve Floransalı Medici aileleri ile Fransa Kralı, Leonardo’nun özelliklerinden sonuna kadar yararlanmak istemişlerdir. Leonardo için de, himaye altında olmak yaşamsal bir konudur.
Sayfa 6 - Giriş, Sanatsal Yetenek.Kitabı okudu
Reklam
Boğaz
...Leonardo, Sultan II. Beyazıt'a bir mektup yazarak, İstanbul'daki boğaza 100 m uzunluğunda bir köprü yapmayı teklif eder. 1502 yılında sultana köprünün bir projesini yollar. Bu, inşa edilecek en büyük köprü olacaktır. Köprüde, yürüyüş yolunu destekleyecek üç kemer olacaktır. Leonardo köprünün yapımını da gözetleyecektir ama proje, imkansız olduğu öne sürülerek sultan tarafından reddedilir. Köprü 2001 yılında Leonardo'nun talimatlarına göre inşa edilir ve mühendislik becerilerinin güvenilir olduğu kanıtlanır.
Fakir olan çok şeyi arzulayan kişidir. Aktif olmayan zihin zekâsını kaybeder.
Leonardo da Vinci'nin ölümü
"...onu tanıyan herkes üzülmenin ötesinde şeyler hissetti, çünkü resim sanatında daha önce hiç kimse bu denli büyük bir onur getirmemişti," - Giorgio Vasari
"Şükredeyim ki hor görülmüyorum. Fakir değilim. Fakir olan, çok şeyi arzulayan kişidir."
Leonardo da Vinci
"Edebi bir adam olmadığımın bilincindeyim; küstah insanlar oldukça kör olduğumu düşünebilir; yazın adamı olmadığımı iddia edebilir... fakat onlar bilmiyorlar ki benim konularım kelimelerden ziyade deneyim gerektirir."
46 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.