Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

S. Koray Er

S. Koray ErTanrı'nın Sopası Türkler yazarı
Yazar
8.7/10
3 Kişi
12
Okunma
1
Beğeni
769
Görüntülenme

S. Koray Er Sözleri ve Alıntıları

S. Koray Er sözleri ve alıntılarını, S. Koray Er kitap alıntılarını, S. Koray Er en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türk düşmanlığı
Venedikli Hümanist Lauro Quirini Türkler için şu ifadeleri kullanmıştır: “Oturmuş geleneklere ve hukuka sahip olmayan, özensiz, göçebe, avare ve keyfi hayat süren barbar, eğitilmemiş, kültürsüz bir ırk”
Türk Tehlikesi
1598 yılında Bavyera Dükü Maximillian "Ahlak ve Din" kanunu yayımlamıştır. Bu kanunun en ilgi çekici maddesi şudur; Kiliseden duyulan çan sesi ile birlikte bütün Hristiyan halk dizleri üzerine çöküp Türk tehlikesine karşı dua edecektir.
Sayfa 139 - Historia Yayınları
Reklam
Bartholmew de Jano Türkler Hakkında
Türk gerçekten korkulması gereken bir düşmandır.
Sayfa 73 - Historia Yayınları
Seçici geçirgen barbarlık algısı
Quirini kültür ve sanat yuvası olan Bizans’ı Türkler yerine daha üstün ve medeni olan bir ırk tarafından yönetilmesi gerektiğine inanıyordu. Anlaşılan Quirini IV. Haçlı Seferi’nde Haçlı ordularının Kudüs’e gitmek yerine İstanbul’u işgal ederek şehirde gerçekleştirdikleri talan be katliamları unutmuş olmalı. Fakat Ortodoks Bizanslılar , medeni (!) Katolik kardeşlerinin kendilerine gösterdiği muameleyi uzun yıllar unutamamışlardı.
Barbar
Kendilerini hakikatin merkezinde gören ve kendilerinden farklı olanları yaşam tarzlarına bir tehlike olarak algılayan Batılılar "diğerlerini" barbar olarak tanımlamıştır.
Sayfa 40 - Historia Yayınları
Hapishanede ölümü bekleyen Servetus un son isteği, görüşme talebinin kabul edilmesi ve kendisinin dinlenmesidir. Ancak bu isteğini dile getirirken bile Türklerden bahsetmiştir: ...Üç haftadır görüşme isteğinde bulundum ancak elde edemedim. Size İsa adına yalvarıyorum; adaletinize sığınan bir Türk ten bile bu hakkı esirgemezsiniz. Sizinle önemli meseleleri konuşmam gerekiyor.
Reklam
“Hristiyan düşünürlerin İslâm dini hakkındaki görüşleri tarihsel süreç içerisinde değişiklik göstermiştir. İslâm'ı Eski Yunan kâfir pagan inançlarından tutun da Yahudilikle özdeşleştirmeye, hatta sapkın bir Hristiyan mezhebi olarak tanımlamaya kadar geniş bir yelpazede eserler kaleme almışlardır. Bu düşünürlerin ekserisinin buluştuğu ortak nokta ise küçümseme ve hakaret olmuştur. Onların bu tutumunu; özellikle askeri anlamda İslâm ordularının Hristiyanlara üstünlüğünü kabul ettirmesi karşısında zayıf tarafın, acziyetinden kaynaklanan çaresizlikle güçlüye yönelttiği hakaretler, saldırılar şeklinde özetlemek mümkündür.”