Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Saadet Timur

Saadet TimurBeş Günün Öyküsü yazarı
Yazar
5.3/10
3 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
315
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

3 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yalnız kalma gereksinmesini kimse bilemez kimsenin, ona göre; kocası kısa bir süre içinde odasına gelir; oda onundur, kapıyı vurması gerekmez.
Reklam
Hikâyeler, Dil ve Akıcılık
Beş Günün Öyküsü
Beş Günün Öyküsü
Yıllar önce bir sahaf festivalinde ilgimi çeken bu kitabı, aldığım gibi okuyamamıştım sanki kitabın bir zamanı vardı ve o zamanı bekliyordum. Maalesef beklediğimi bulamadım. Dinlenmek ve okumanın o eşsiz zevkine varmak üzere hikâye okumaya ihtiyacım vardı. Kitap yıllar sonra tekrar dikkatimi çekti; “Beş Günün Öyküsü” ve “Sevebilmek” hikâyelerini diğerlerine göre beğenmiş olsam da hikâyeler için tercih edilen dil, oldukça yapay, uydurma ve zevksiz geldi. Anlatılmak istenenler daha güzel bir dil ve akıcılıkla taçlandırılsaymış gayet iyi bir hikâye kitabı olacakmış.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
93 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 saatte okudu
Beş Günün Öyküsü, Saadet Timur'un yedi öyküsünden oluşan, doksan üç sayfalık küçük hacimli bir kitap. Ben her bir öyküyü severek okudum. Bulabirseniz okumanızı önerebileceğim bir kitap. Yazarın 1000 Kitap'ta tanıtımı olmadığı için yaşamıyla ilgili internetten bulduğum kısa bilgiyi de paylaşayım istedim. Saadet Timur Ulçugür Öykü Yazarı Doğum-1926-Trabzon Ölüm-07 Ekim, 1985-İstanbul Eğitim: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ÖZGEÇMİŞI: Evlenmeden (1963) önceki eserlerini Saadet Timur adıyla yayımladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1948) mezunu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi (1949-62), Darüşşafaka Lisesinde öğretmenlik yaptı. İstanbul Radyosunda “Çocuk Saati” programlarını yönetti. Kanserden vefat etti. İlk yazısı T. Saadet imzasıyla İstanbul dergisinde çıkmıştı (1945). Daha sonra şiir, hikâye ve incelemeleri Seçilmiş Hikâyeler, Maya, Yelken, Ataç, Türk Dili, Dost, Yeditepe dergilerinde yayımlandı. Öyküye ağırlık verdi. Öyküyü, uzun süreli olayların değil, yoğun anların bir ürünü olarak algıladı. İzlenimci bir akıma bağlı kaldı. Öykülerinde klasik teknik yerine çağdaş anlatım biçimini kullandı. ESERLERİ: HİKÂYE: Şeytansız (1958), Bu Kadar Değilim (1963), Beş Günün Öyküsü (1983). ÇOCUK ŞİİRİ: Topacım Fır Dönerken (1962). İNCELEME: Nurullah Ataç (1964).
Beş Günün Öyküsü
Beş Günün ÖyküsüSaadet Timur · Dayanışma Yayınları · 19823 okunma